Actul de a darui este un cadou in sine

Actul de a oferi un cadou poate provoca o multitudine de emotii pozitive catre cel care daruieste, si intr-adevar este foarte posibil sa experimenteze mai multa placere decat beneficiarul cadoului.

S-a constatat ca oferirea de cadouri este o interactiune importanta care intareste legaturile dintre familie si prieteni. Daruirea intareste sentimentele pentru acesti oameni si are puterea de a-l poate face pe cineva sa se simta mai iubitor si mai grijuliu.

Cautarea cadoului ideal poate fi o experienta dificila. In afara de timpul si efortul consumat pentru vizitele in magazine, nu a fost niciodata destul de usor sa comparam si sa contrastam posibilitatile din mintea cuiva, intrucat atunci cand ne gandim sa cumparam cadouri ne bazam pe amintirea detaliilor complete ale fiecarui potential cadou.

Acum, odata cu aparitia si avantajul cumparaturilor online pe siteuri ca 3gifts.ro, aceasta parte descurajanta a oferirii de cadouri nu mai este atat de complicata. Nevoia de deplasare fizica a fost eliminata, deoarece este mai usor a sta in fata unui computer sau a unui alt dispozitiv de navigare pe Internet si a cauta cadoul perfect.

Din pacate, alegerile sunt interminabile si nu intotdeauna atat de organizate pe cat si-ar dori cineva. Cu toate acestea, dupa ce se reduce lista de alegeri, se poate revizui fiecare idee si se pot compara imaginile potentialelor cadouri si, in cele din urma, se poate face o selectie.

Daruirea vine din interior si indiferent de cine este destinatarul, selectia propriu-zisa a cadoului ar trebui sa fie un proces emotionant. Cunoasterea preferintelor, dorintelor, nevoilor, circumstantelor si evenimentelor din viata persoanei pentru care se face cadoul adanceste emotia din spatele procesului de selectie a cadourilor.

Dar un cadou nu ar trebui sa fie un proces care vine cu o atat de mare greutate. O aura de competitivitate si nevoia de a impresiona a umbrit actul bland si grijuliu al daruirii de cadouri. De exemplu, daca cineva cauta un cadou pentru cumnatul sau care este pasionat de fotbal, cautarea normala ar incepe din lumea fotbalului prin universul Internetului.

Greseala facuta adesea de multi este ca au stabilit un pret pe cadoul pe care urmeaza sa il cumpere inainte de a efectua achizitia. In numele bugetarii, aceasta este de fapt o idee grozava, dar, din pacate, ne aflam in vremurile oferirii de cadouri „competitive”, iar unii simtim nevoia sa-i depasim pe ceilalti prin extravaganta cadoului achizitionat.

Este absurd ca multi oameni cheltuiesc de fapt bani pe care nu si-i permit sa ii cheltuiasca pe cadouri doar pentru ca incearca sa creeze o impresie. Experienta emotionanta a daruirii de cadouri nu a fost experimentata si, in schimb, a fost inlocuita cu o abordare agresiva si competitiva. Dupa ce cadoul a fost dauit, va exista cu siguranta un sentiment inconfortabil atat timp cat aceasta amprenta ramane pe cardul de credit.

Foarte putine persoane raman neatinse de aceste schimbari recente ale statutului economic la nivel mondial. A-ti creste datoria pentru a concura cu ceilalti sau a crea o impresie extravaganta nu numai ca este ridicol, dar face, de asemenea, daruirea cadoului o experienta neplacuta de la inceput pana la sfarsit si nu numai.

Nu exista o regula care sa dicteze ca trebuie sa ne ocupam de gusturile ingaduitoare sau de mijloacele mai bogate ale altora. Arta daruirii de cadouri trebuie sa vina cu dorinta de a face placere destinatarului prin cadoul oferit, de a avea placere in selectia cadoului, de a pastra costul in bugetul si mijloacele proprii si de a selecta un cadou care va fi admirat si folosit.

Leave a Reply

Categories