Administratorul de retea, baza proiectarii in IT

Un administrator de retea este un manager, director sau specialist IT sau un administrator de retea LAN ce gestioneaza retelele de calculatoare ale unei organizatii. Domeniile sale de expertiza includ retelele locale, retele de arie larga si intranetul. Ei organizeaza, instaleaza si ofera suport pentru aceste sisteme.

In timp ce cei mai multi administratori de retea sunt angajati in industria de proiectare a sistemelor de calculator, a softurilor educationale si de informare, locuri de munca pot fi gasite in multe tipuri diferite de organizatii.

Cei mai multi angajatori prefera sa angajeze candidati care au o diploma de licenta in informatica, in stiinta informatiilor sau cursuri specializate precum cele de la fasttrackit, desi unii se vor angaja lucratori care au doar un certificat de liceu. Unii administratori de retea au chiar un grad in calculator sau inginerie electrica.

Cei care lucreaza in aceasta meserie au de multe ori certificari de la furnizori precum cursuri it fasttrackit. Acest lucru va demonstra angajatorilor expertiza pe care o au intr-un anumit produs.

Pentru a deveni certificati, ei trebuie in mod obisnuit sa treaca printr-un examen pentru care se pregatesc prin utilizarea de materiale de studiu disponibile de la furnizorul care participa la formarea celor pe care i-au aprobat.

Administratorii de retea sunt specialisti IT care trebuie sa fie dispusi sa tina pasul cu noile tehnologii in acest domeniu in continua schimbare, chiar si obtinerea de certificari suplimentare, dupa cum este necesar.

In timp ce abilitatile tehnice sunt obtinute prin instruire formala si certificari importante, administratorii de retea au nevoie, de asemenea, de anumite abilitati sau calitati ce tin de dezvoltarea lor personala.

Abilitatile de gandire analitica si de rezolvare a problemelor critice va vor permite sa rezolvati problemele din cadrul retelelor de calculatoare a organizatie, dupa cantarirea optiunilor posibile si determinarea celor care vor fi cele mai eficiente. Bune abilitati de ascultare va vor ajuta sa comunicati cu colegii. Pentru a putea intelege documentatia scrisa, veti avea nevoie de abilitati bune de citire si de intelegere.

Odata ce ai castigat experienta ca administrator de retea poti aspira la un post de director de retea de calculatoare sau un manager IT si sisteme informatice.

Biroul fortei de munca prezice ca aparitia posturilor de administratori de retea este in continua crestere si ca a ajuns inca la apogeu. In plus, administratorii de retea au castiguri anuale medii ce depasesc saptezeci de mii de dolari. Salariile in domeniul IT sunt in crestere, iar veniturile generate de acest domeniu nu sunt deloc de neglijat, indiferent de pozitia pe care te afli.

Leave a Reply

Categories