Anvelope auto in functie de anotimp

Se intampla in ziua de azi accidente auto care se datoreaza in special defectiunilor soferilor sau a neatentiei acestora in ceea ce tine de echiparea masinilor. De exemplu, multe accidente se datoreaza starii proaste a anvelopelor cu care posesorii de automobile le echipeaza pe acestea. Din acest motiv este indicat ca starea anvelopelor sa se verifice la o anumita perioada de timp, iar de preferat este ca aceasta verificare sa se faca de specialistii unui service auto, deoarece pot exista fisuri pe suprafata anvelopelor care nu se pot observa cu ochiul liber.
Este recomandat ca dotarea unei masini cu anvelope sa se faca tinandu- se neaparat cont de vremea de afara si de starea carosabilului. Tocmai din acest motiv marii producatori creaza anvelope auto care pot fi utilizate indiferent de vremea de afara si de starea carosabilului.

Multi soferi nu fac insa diferenta intre aceste tipuri de anvelope auto si sunt de parere ca toate dintre acestea sunt la fel si au aceleasi performante. Ei bine, nu este deloc asa, caci pe piata se pot gasi anvelope de iarna, care sunt benefice unei masini si sporesc performantele sofatului atunci cand se folosesc in sezonul rece, anvelope de vara, care sunt benefice unei masini si sporesc performantele sofatului atunci cand sunt utilizate in timpul sezonului cald si anvelope all season, care pot fi utilizate in echiparea masinilor indiferent de anotimpul sau de vremea de afara.

Despre anvelopele de iarna putem spune ca au iscat in tara noastra cele mai aprigi controverse, mai ales de cand a fost promulgata legea ce priveste ca acestea sa fie obligatorii in echiparea masinilor in perioada iernii. Multi sunt de parere ca aceste anvelope de iarna nu sunt cu nimic diferite fata de cele de vara, insa nu este deloc asa, caci anvelopele de iarna au o textura care cu adevarat poate aduce performante bune sofatului pe drumuri poleite sau noroioase. Sunt foarte usor de recunoscut, deoarece au pe suprafata lor inscriptionate simbolurile M si S care provin de la cuvintele mud si snow, care prin traducere inseamna noroi si zapada.
Anvelopele de vara sunt anvelopele cele mai benefice atunci cand vine vorba despre echiparea unei masini ce urmeaza sa circule in conditii de temperaturi crescute sau pe drumuri incinse de razele Soarelui. Acestea nu sunt benefice pentru dotarea masinilor in timpul iernii, pentru ca performantele lor in ceea ce priveste circularea pe drumuri noroioase sau alunecoase sunt unele destul de mici.

Anvelopele all season sunt benefice pentru echiparea masinilor si pot fi folosite pe durata intregului sezon. Contrar asteptarilor, acestea nu au fost si nu sunt atat de apreciate, datorita pretului lor care este unul mai mare si al faptului ca nu sunt mai bune in timpul verii decat anvelopele de vara si nici in timpul iernii decat cele de iarna.

Leave a Reply

Categories