Aparatul dentar si tratamentul ortodontic

aparat-dentarDe ce sunt acestea utilizate si modul in care va pot imbunatati sanatatea orala.
Motivele pentru care ati putea opta pentru un aparat dentar sau un tratament ortodontic variaza de la pacient la pacient. Aproximativ trei milioane de adolescenti americani si canadieni au aparat dentar, cu un numar de adulti care incep un tratament ortodontic aflat in crestere constanta. Medicul dentist va fi, de obicei, prima persoana capabila sa mentioneze un tratament ortodontic si va va trimite probabil pentru o consultare la un ortodont.

Candidatul ideal?

Asociatia Americana de Ortodontie recomanda un prim consult ortodontic la cabinetele elitedent.ro nu mai tarziu de varsta de 7 ani. Chiar daca aceasta poate parea neobisnuit de mica pentru a lua in considerare un aparat dentar, acest prescreening va da ortodontului posibilitatea de a utiliza masuri preventive la situatii aparent corecte, dar care pot conduce la strungarete in viitor si pot sfatui parintele cu privire la planificarea unui viitor tratament ortodontic. Adultii care solicita tratament ortodontic pot consulta medicul dentist in orice moment, deoarece nu este niciodata prea tarziu pentru a lua in considerare corectarea dintilor.

Consultarea initiala cu un ortodont presupune de obicei o evaluare vizuala a dintilor pacientului si a structurii faciale, cu discutii ulterioare. In cazul in care medicul ortodont are nevoie sa aprofundeze informatiile sau pacientul este de acord pentru a incepe un tratament, inregistrarile de diagnostic sunt apoi luate de catre pacient. Aceste instrumente de diagnosticare, constand in raze X, modele de dinti si fotografii ale fetei si dintilor pacientului, sunt utilizate de catre ortodont pentru a studia si formula un plan de tratament. Desi majoritatea ortodontilor nu necesit? o trimitere de la medicul generalist, aceasta ar putea fi utila daca nu aveti idee cui sa va adresati.

Necesitatea aparatului dentar

Aparatul dentar este folosit pentru a muta dintii in pozitia ideala si a alinia muscatura, procedeu cunoscut sub numele de ocluzie. Malocluzia este folosita pentru a descrie nealinierea dintilor intre arcadele dentare superioare si inferioare, folosind primii molari ca punct de referinta. Exista trei tipuri diferite de nealiniere, definite prin metoda de clasificare Angles. Dezvoltata de dr. Edward Angle, considerat de multi parintele fondator al ortodontiei, aceasta metoda de clasificare este utilizata pe scara larga de catre stomatologi din intreaga lume.

Clasa I – este considerata a fi relatia ideala dintre dintii de sus si cei de jos. Aglomerarea sau spatierea pot fi prezente in muscatura de acest tip.

Clasa II – Cunoscuta drept muscatura „peste”, presupune ca primul molar inferior al pacientului sa fie pozitionat posterior sau mai mult spre spatele gurii. Maxilarul superior pare sa iasa in fata. Muscatura din calsa II are doua modalitati care descriu pozitia dintilor frontali superiori, dar in ambele cazuri, relatia molara este aceeasi.

Clasa III – Primul molar inferior al pacientului este pozitionat anterior sau mai aproape de partea frontala a gurii. Maxilarul inferior sau al mandibulei iese in fata si este cel mai bine descris ca „sub” muscatura.

Leave a Reply

Categories