Apelati la firme specializate pentru servicii de protectia muncii

audit-protectia-munciiPentru propria sanatate, salariatii trebuie sa aiba grija sa respecte cu sfintenie normele de protectia muncii. Acestea va pot ajuta sa iesiti fara nici o zgarietura in cazul unui accident. Normele de securitate in munca au rolul de a-i invata pe angajati sa fie foarte atenti la modul cum isi desfasoara activitatea pentru a nu ajunge sa fie victime sigure in cazul unor accidente de munca.

Printre obligatiile angajatorilor se numara si intocmirea documentatiei tehnice pentru informarea si instruirea angajatilor din subordine. Totodata, trebuie sa stabileasca intalniri cu angajatii pentru ai informa si a-i instrui. Ulterior, angajatii vor fi verificati pentru a vedea daca au dobandit cunostintele necesare in urma instruirii. Programul va fi stabilit tot de catre angajator. In cazul in care acesta nu se ocupa de instruirea angajatilor, poate apela la o firma specializata de sanatate si protectie in munca care ofera o gama larga de servicii de protectie a muncii: consultanta ISCIR, in resurse umane si consultanta mediu, intocmirea documentatie de protectie a muncii, servicii private pentru situatiile de urgenta, verificari PRAM.

De asemenea, in cadrul firmelor puteti gasi medicina si psihologia muncii, precum si laboratoare de analize medicale. Acestea sunt obligatorii atat in cazul in care v-ati angajat pentru prima data cat si in cazul in care sunteti deja angajat. Analizele se fac periodic la cabinetele cu care angajatorii au incheiate contracte. Firmele de consultanta in ceea ce priveste protectia muncii le pun la dispozitie celor interesati autospeciale PSI, stingatoare, precum si agenti de stingere, furtunuri si accesorii PSI, hidranti interiori si exteriori, panouri de incendiu si sisteme de instalatiui de limitare a stingerii incendiilor. Este foarte important, dar si obligatoriu ca in fiecare birou sa existe cate un stingator de incendiu. Pana ajung pompierii, puteti ajuta la stingerea incendiului care arde mocnit. Firmele ce ofera servicii de protectia muncii ofera si cursuri de formare: cadru tehnic cu atributii PSI, servant pompier, dar si cursuri de igiena.

Building a helmet lying on the construction drawings
Building a helmet lying on the construction drawings

Sanatatea nu trebuie tratata la diverse, chiar daca lucrati intr-un birou unde petreceti opt ore pe zi. Si statul pe scaun va poate aduce grave deformari ale coloanei sau alte probleme care ar necesita sa lipsiti de la munca. In functie de gravitatea bolii, veti sta in concediu cate zile decide medicul. Atentie, insa. Nu pentru toate afectiunile sau bolile, concediul medical va este platit integral. Cel mai bine este sa nu va abateti de la normele de securitate si sanatate in munca pentru a fi productivi atat pentru dumneavoastra cat si pentru angajator. Normele de protectie a muncii reprezinta totalitatea normelor unde sunt prevazute informatii si reguli pentru fiecare meserie in parte. Cele mai periculoase meserii sunt cele unde este necesara munca la inaltime sau in constructii unde accidentarile sunt numeroase si nu de cele mai multe ori soldate cu decese din cauza neatentiei.

Leave a Reply

Categories