Avantajele centralelor termice pe lemne si carbuni

Atunci cand decizi metoda de incalzire a casei tale trebuie sa iei in calcul foarte multe aspecte. In primul rand va trebui sa te interesezi de costuri, deoarece nimeni nu isi doreste facturi usturatoare ori cheltuieli neprevazute, dar si sa te documentezi in legatura cu fiecare tip de centrale termice existent. Asta pentru ca nu sunt deloc putine, iar acest lucru face ca alegerea sa fie una grea.

Tine cont totusi de puterea centralei pe care o alegi, de combustibilul pe care aceasta il foloseste, de pretul de achizitie, de modul de folosire (cat de complicat sau simplu e), autonomia de ardere dar si de alte aspecte importante.

In acest articol noi ne-am propus sa vorbim insa doar despre un tip de centrale termice. Mai exact, vom discuta despre acele centrale termice pe lemne si carbuni dar si despre avantajele acestui tip de centrale. Astfel, daca esti in cautarea unei centrale pentru casa ta, insa nu stii ce tip ar trebui sa alegi, acest articol ar trebui sa iti fie de ajutor.

Un mod de incalzire ieftin

Se considera ca este mai putin costisitor sa incalzesti o casa cu ajutorul unei centrale termice pe lemne. Nu trebuie sa platesti facturi foarte mari, ci doar sa iti asiguri lemnele pentru foc, iar temperaturile reci nu vor fi o problema pentru tine.

Acesta ar trebui sa fie un detaliu care sa cantareasca greu atunci cand iti alegi centrala termica. Asta deoarece cu siguranta iti doresti sa iesi cat mai ieftin la incalzire.

Mod simplu de functionare si utilizare

Totodata, centralele termice pe lemne si carbuni sunt considerate a fi printre cele mai simple, atat in ceea ce priveste utilizarea cat si functionarea lor. Practic, tot ce trebuie sa faci tu este sa o alimentezi cu lemne, iar cu ajutorul modului de ardere de tip lumanare, se va mentine caldura timp de ore bune. Astfel, nu va fi nevoie sa mergi prea des la centrala pentru a mai pune lemne.

Iar daca alegi sa o alimentezi cu carbuni, atunci caldura se va pastra si mai mult timp, iar tu practic vei uita sa mai treci pe la centrala.

Nu sunt defectuoase

La fel cum auzim in zilele de astazi ca masinile vechi erau mult mai bune decat cele care apar acum, la fel este si in cazul centralelor termice pe lemne. Masinile vechi erau simple, iar de aceea nu apareau prea multe defectiuni, iar cand apareau erau usor de depistat si reparat.

Asa cum ziceam, aceste centrale sunt simple si usor de folosit, drept urmare nu prea apar defectiuni, deci nu vor exista costuri de intretinere a centralei.

Garantie extinsa

Drept urmare a avantajului prezentat mai sus, garantia este si ea una extinsa. Producatorii stiu ce produse pun la indemana consumatorilor, asa ca le ofera si o garantie extinsa de 5 ani, si nu de 2-3 ani asa cum intalnim la electrocasnicele obisnuite ori la alte aparate.

Astfel, cu toate ca nu prea se defecteaza, chiar si atunci cand poate apare o problema, o poti repara usor si fara costuri cu ajutorul garantiei oferite de producator.

Sunt ecologice

Se pune tot mai mult accent pe reciclare dar si pe metodele ecologice de incalzire. Ei bine, folosind o centrala termica pe lemne si carbuni vei fi prieten al mediului, deoarece nu il vei afecta cu nimic.

Nu poate fi spus acelasi lucru atunci cand alegi o centrala electrica sau pe gaz.

Acestea sunt asadar cateva dintre avantajele centralelor termice pe lemne si carbuni. Daca le-ai analizat bine si te-ai gandit la fiecare in parte, probabil ca te-ai convins ca acesta este tipul de centrala pe care trebuie sa il ai si tu pentru incalzirea casei tale.

Leave a Reply

Categories