Avantajele instalatiei termice solare

Exista o serie de avantaje pentru instalarea panourilor solare termice. Este cunoscut faptul ca acestea ofera o mare parte din nevoile dvs. anuale de apa calda. Cu toate acestea, exista mai multe avantaje pe care aceste panouri pe care le puteti alege de pe PanouriSolare.com vi le pot oferi, asa ca va invitam sa parcurgeti alaturi de noi acest articol pentru a vedea despre ce este vorba.

Avantajele instalatiei termice solare

Panourile solare termice genereaza 100% din necesarul dvs. de apa calda in timpul verii: Productia de apa calda depinde de cantitatea de lumina pe care instalatia dvs. termica solare o primeste.

In timpul verii, acestea ar trebui sa ofere toata apa calda pentru casa ta. In timpul iernii, este mult mai putin probabil acest lucru, dar cu toate acestea pe parcursul unui an intreg, aproximativ 60% din necesarul dvs. de apa calda va fi asigurat de instalatia dvs. termica solara.

Facturi reduse la energie: datorita producerii gratuite de apa calda a instalatiei solare, veti plati mult mai putin anual pentru apa calda prin facturile de energie.

Reduce amprenta de carbon a casei dvs.: aceasta tehnologie avansata utilizeaza energia regenerabila gratuita pentru a functiona, astfel ca locuinta dvs. va fi cauza producerii mult mai scazute a dioxidului de carbon. In termeni mai practici, Trustul de economii de energie spune ca locuintele cu carbune vor economisi anual aproximativ 540 kg de dioxid de carbon cu instalatie termica solara.

Echipamente robuste: deoarece exista putine componente in miscare si foarte putine lucruri care pot merge prost, se preconizeaza ca o instalatie termica solara tipica va dura 20-25 de ani. In plus, au nevoie de o intretinere foarte redusa (se recomanda o data la cativa ani).

Perioada de repaus: pe parcursul duratei lor de viata, instalatiile solare termice economisesc efectiv banii proprietarilor pe termen lung. Timpul necesar pentru a recupera costul instalatiei termice solare va depinde de locatia locuintei dvs., aspectul acoperisului si inclinarea, conditiile meteorologice etc.

Ca o practica standard, propunerile noastre vin impreuna cu estimarile de performanta, impreuna cu costul, astfel incat sa puteti gasi exact cat va dura pentru a incepe sa beneficiati financiar.

Rapid de instalat: sistemele solare de incalzire a apei au de obicei un timp de reactie rapida la instalari. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu exista multe parti implicate in sistem si, chiar daca pentru dvs. este o instalatie retrofit, panourile termice solare sunt de obicei usor de integrat cu sistemele existente de apa calda.

Spatiu mult mai mic de pe acoperis este necesar in comparatie cu panourile fotovoltaice solare: De regula, fiecare locuitor va avea nevoie de o suprafata de 1 m² de panouri solare termice pe acoperis.

Cresteti valoarea proprietatii locuintei: acesta este fara doar si poate un alt mare beneficiu si ar trebui sa il luati in calcul, mai ales daca intentionati sa va vindeti locuinta in viitor.

Asadar, dupa cum se poate vedea, exista o multime de motive pentru care este recomandata utilizarea acestor panouri solare termice, asa ca daca situatia financiara va permite, cu siguranta este rentabil sa le folositi, iar in scurt timp veti amortiza investitia.

Leave a Reply

Categories