Avantajele unui termostat clasic pentru centrala

De ceva vreme, termostatele clasice pentru centrale au devenit programabile, fiind considerate standard in casele din intreaga lume. Acest lucru se explica prin faptul ca acestea, fata de cele manuale, vin cu avantaje majore in ceea ce priveste facturile mici inregistrate cu energia si confortul sporit in intreaga casa.

In plus, montarea unui termostat clasic pentru centrala este facila si se poate face usor, fara a ridica prea multe probleme, prin simpla citire a ghidului de instalare si configurare.

Vom trece in revista cateva dintre avantajele unui tremostat pentru centrala.

Facturi mai mici cu energia

Costul energiei este in continua crestere in intreaga lume, iar cel mai bun mod pentru a combate acest aspect este reducerea la minimi a consumului. Cu un termostat clasic pentr centrala, care permite ajustarea temperaturii exact asa cum este necesar pentru confortul personal si rutina familie, acest lucru devine usor realizabil. Pentru fiecare grad in plus sau in minus, putem reduce factura de energie cu pana la 2%.

Asigurarea unei temperaturi constante

Un alt avantaj al termostatelor clasice pentru centrala este capacitatea lor de a mentine temperatura perfecta si constanta in toata casa. In loc sa fie doar rotit aerul cald prin casa, termostatele pot rula la un nivel constant.

Astfel, in timpul iernii, caldura in casa se pastreaza, deoarece se respecta programul de temperatura implementat. Cu ajutorul termostatului pentru centrala, familia si prietenii se vor simti confortabil pe tot parcursul anului, evitandu-se temperaturile prea crescute sau prea scazute in diferite zone ale casei.

Minimizarea timpului de programare

Proprietarii centralelor dotate cu termostate programabile sunt incantati de faptul ca petrec foarte putin timp cu programarea si apoi nu mai este nevoie sa intervina.

Cu un termostat manual, insa, era nevoie de timp suplimentar pentru a parcurge toate etapele setarii temperaturii in diferite ore ale zilei, ajustari care trebuiau facute atat la parasirea casei, cat si la revenirea in ea. Un termostat programabil elimina din start acest inconvenient, el putand fi fixat o data pe sezon, in functie de rutina zilnica.

Creste eficienta casei

Una din cele mai stringente probleme este eficientizarea energetica a casei in care locuim, pe parcursul tuturor anotimpurilor. Astfel putem folosi mult mai inteligent resursele, reducannd consumurile si crescand durabilitatea instalatiilor. Instalarea unui termostat clasic pentru centrala este un lucru util pe care il putem face pentru a reduce pierderile si a creste eficienta energetica a casei.

Eficienta pe tot parcursul unei zile

Un alt beneficiu al termostatelor este acela ca ne permit sa profitam de diferitele momente ale zilei si de variatiile de temperatura in functie de pozitia soarelui si de anotimp. Astfel, vara, dimineata sau dupa-amiaza, cand soarele incepe sa incalzeasca mai bine casa, putem ajusta programul de racire.

La fel, in perioadele reci ale anului, putem reduce puterea de incalzire pentru a beneficia de caldura soarelui, iar noaptea putem creste puterea de incalzire pentru a pastra o temperatura confortabila pe toata durata somnului.

Tehnologie de inalta clasa

Modelele noi de termostate porgramabile sunt dotate cu tehnologie moderna cum ar fi conectivitatea prin Wi-Fi si posibilitatea de control folosind laptop-ul, tableta sau telefonul mobil. Aceasta facilitate ne poate permite manipularea atat din confortul casei, de pe canapea, cat si de la distanta, chiar de pe un alt continent.

Leave a Reply

Categories