Barbatii sau femeile la volan?

Se spune ca cei mai buni soferi sunt barbatii, insa studiile din ultima perioada au aratat ca nici femeile nu sunt mai prejos, avand capacitati foarte bune de concentrare si o atentie sporita atunci cand sunt in trafic. Cu toate acestea, atunci cand urmeaza sa pregatiti o noua calatorie, intrebarea referitoare la cine va conduce masina este cea mai des intalnita.

La aceasta nelamurire atat de frecventa am raspuns alaturi de specialisti, oferindu-ne totodata si cele mai bune sfaturi atunci cand vine vorba de condus. Haideti sa vedem despre ce este vorba!

Fiti mereu odihnit!

Inainte de a decide cine va conduce, este foarte important sa tineti cont de cat de odihniti sunteti, astfel incat sa puteti conduce in deplina siguranta. Daca sunteti de parere ca sotia dumneavoastra s-a odihnit mai bine, o puteti lasa pe ea sa conduca, iar dumneavoastra sa va odihniti putin, pentru a nu pierde timpul.

Ulterior, daca observati sa incepe sa oboseasca, atunci puteti efectua un schimb, pentru a ajunge cat mai repede la destinatie, fara sa va puneti insa in pericol siguranta. De asemenea, incercati cu o seara inainte de a porni la drum sa va culcati cat mai devreme, pentru a dormi cel putin 7 sau 8 ore in noaptea respectiva.

Desi probabil veti fi tentat sa beti cafea, aceasta va va oferi putina energie la inceput, iar ulterior efectul acesteia va disparea iar oboseala isi va spune fara doar si poate cuvantul.

Cine cunoaste drumul cel mai bine?

Daca atat dumneavoastra, cat si sotia sunteti odihniti suficient, atunci, alegeti in functie de experienta pe drumul respectiv. Astfel ca, daca ati mai parcurs pana la momentul respectiv drumul ales, atunci cel mai probabil stiti deja care sunt pericolele sau situatiile mai putin placute pe care le puteti intampina la volan.

De asemenea, faptul ca sunteti familiarizat cu traficul din respectiva zona va va ajuta foarte mult in economisirea timpului si a energiei. Mai mult decat atat, daca traseul ales va suferi modificari din diferite motive (constructii, asfaltare, accident), atunci, veti putea merge pe un drum laturalnic, astfel incat sa nu va abateti foarte mult de la ruta aleasa. 

Sunteti distras la volan?

Daca pe parcursul drumului va trebui sa efectuati cateva telefoane pentru a stabili anumite detalii, atunci, specialistii recomanda sa lasati celalalt sofer sa conduca autovehiculul, chiar daca, in aceasta situatia al doilea sofer este chiar sotia sau iubita dumneavoastra.

Dumneavoastra va veti putea rezolva treburile in timp util, dar, in acelasi timp nu veti sta pe loc, ci va veti apropia de destinatia aleasa in siguranta. De asemenea, nu uitati ca, in cazul in care veti vorbi la telefon in timpul condusului, sa utilizati neaparat castile de tip hands-free, care nu va vor obliga sa tineti o mana pe volan iar cealalta pe telefon.

Astfel, va veti putea concentra si la drum. Cu toate acestea, daca discutiile sunt lungi si complexe, atunci recomandam ca mare drag sa luati o pauza de la condus, va efectuati convorbirea, iar ulterior reveniti la volan.

Leave a Reply

Categories