Blocul cu aurolaci

Incep relatarea acestei povesti incredibile prin a va spune ca toate cele intamplate sunt lucruri cat se poate de adevarate, care inca se mai practica in Romania mileniului 3, anul 2007, tara membra a Uniunii Europene.

O sa dau timpul inapoi cu fix 2 saptamani cand un grup de aurolaci, sau mai exact o familie de aurolaci, 10 la numar, au gasit adopost la noi in bloc, pe scarile de serviciu. Blocul in cauza este situat vis-a-vis de magazinul Gima, fiind o plomba intre cele doua blocuri care unesc Colentina cu Aleea Campul Mosilor. Datorita administratiei de lux existente in blocul meu, pe scarile de serviciu nu prea exista becuri. Daca as sta sa calculez, din 13 etaje, doar 2 au un bec amarat. In caz ca nu merg lifturile si nu ai vreo lanterna la tine, esti invitat sa-ti rupi gatul pe scari.

Revenind la povestea noastra, grupul de aurolaci a stat nederanjat de nimeni aproape o saptamana si jumatate pe scari, pana cand mirosul era din ce in ce mai insuportabil. Culmea e ca la usa de la intrare exista un interfon cu cod. Toate astea pana acum doua zile cand am dat peste niste afise care m-au facut sa-mi vars matele de la atata ras.

Consiliul de administratie al blocului, aproape inexistent, impreuna cu asociatia de locatari, despre care nici nu stiam ca are vreun reprezentant la noi in bloc, au luat urmatoarele masuri: au scris cu un marker negru pe niste foi A4 mesajele “Dragi aurolaci, daca mai intrati in bloc veti fi batuti rau de tot – omorati” si “Aurolacii care mai intra in bloc vor fi alungati”.

Asta nu e tot. Tot acum doua seri, am fost trezit la 1 noaptea de strigatele administratorului care urla de mama focului. Am coborat sa vad ce se intampla, ca sa descopar felul in care se alunga/sperie aurolacii in mileniul 3. Tipul era imbracat intr-un trening cu Dinamo, de culoare rosie, incaltat cu Conversi, in mana dreapta tinea o bata de metal, iar in cea stanga o lanterna de masina. Pe langa toate astea, pe cap avea o masca din plastic cu chipul lui Mickey Mouse. A urmat o portie suplimentara de ras, urmata de comentariul “Daca ii prind, ii omor cu mana mea”.

Daca ar fi sa recapitulez, am un administrator nebun, un bloc de cacat si la propriu si la figurat, iar aurolacii stiu mai nou sa citeasca si se sperie de fata lui Mickey Mouse. Voi ce parere aveti?

update: La ora cand scriu acest post, nu stiu sigur daca aurolacii s-au intors sau nu, insa codul de la interfon pentru deschiderea usii a fost desfiintat. Cu ocazia asta, trag si eu o mare muie administratiei pentru ca acum sunt nevoit sa port cu mine cheia de la usa de jos. Ce sa-i faci, e democratia pulii belite si trebuie in mare parte respectata!

update 2: Pentru dobitocii care nu ma cred, am adaugat poze.
update 3: Azi, 14.10.2007, am fost plecat la piata si mi-am uitat cheile acasa. Dublez portia de futut in gura pentru desfiintarea codului si pentru ca interfonul era inghetat, mergand din parti.

Leave a Reply

Categories