Bodrum, Saint Tropez-ul Turciei

Bodrum este o localitate extrem de pitoreasca, aflata pe coasta Marii Egee, o peninsula mai exact in apropiere de Insula Kos. Reprezinta un punct de pornire daca vrei sa afli mai mult despre mituri, legende si istorie, in acelasi timp poti admira o priveliste tipic mediteraneana cu plaje spectaculoase de nisip si mici golfuri stancoase. Poti lua in calcul oferte Turcia Bodrum pentru a te bucura de o vacanta spectaculoasa, pe care nu o vei uita prea curand.

Orasul are o atmosfera usor boema si elitara, aminitind de faimosul si indragitul Saint Tropez. Noaptea este absolut fascinant, fiind o destinatie de turism incantantoare care reuseste sa satisfaca chiar si cele mai pretentioase cerinte.

In Antichitate, Bodrum era cunoscut drept Halicarnas sau Halicarnassos, fiind orasul in care s-a nascut istoricul notoriu de origine greaca Herodot si locul in care putem gasi Mausoleul din Halicarnas, una dintre cel sapte minuni ale antichitatii. Alexandru cel Mare a cucerit orasul in 334 i.e.n. fara insa a distruge ceva din el.

Astazi, Secret Garden of Halicarnas este unde se tin cele mai fabuloase petreceri in aer liber din lume. Atmosfera este una unica.

Bodrum va reusi sa te vrajeasca cu arhitectura sa, cladiri albe in stilul mediteranean, cu flori viu colorate la ferestre. Cei care conduc orasul permit construirea cladirilor cu pana la 2 etaje, pe criterii de uniformitate arhitectonica. Contrastul dintre casele de un alb stralucitor creeaza un efect spectaculos, asa ca poti alege sa te plimbi pe stradutele pitoresti si sa admiri arhitectura locala.

Odinioara cunoscuta sub numele de Halicarnas, asa cum spuneam, statiunea Bodrum localizata in partea de SV a Turciei se poate mandri cu ruinele Mausolelului, una dintre cele sapte minuni ale lumii, precum si cu Castelul Sfantul Petru, fortareata a cruciatilor care este astazi un spectaculos Muzeu al Arheologiei Subacvatice.

Castelul impresionant construit de cavalerii din Rodos pazeste intrarea in Golful Bodrum, locul in care se intalnesc Marea Mediterana si Marea Egee.  In lume exista doar cateva orase care iti pot oferi o istorie veche de 5000 de ani care cuprinde numeroase urme ale unei civilizatii demult apuse. Homer, autorul poemelor antice grecesti Iliada si Odiseea descrie Bodrum ca :” taramul de un albastru etern!”

Pentru luna ta de miere sau o vacanta de vis, alege agentia Filadelfia, care te va conduce in frumosul Bodrum, de un albastru etern!

Leave a Reply

Categories