Carote bimetal pentru decupat diferite materiale

Carotele bimetal care sunt prevazute cu functii multiple sunt folosite in industria de specialitate fiind unelte ideale.

Carotele bimetal sunt construite din trei parti majore:

  • din coroana de foraj;
  • din prindere;
  • din burghiu de centrare.

Elementele determinate ale uneltei sunt coroanele de foraj fabricate cu diferite geometrii.

Carote bimetal

Carotele bimetal cu dinti geometrici progresivi sunt fabricate din material HSS bimetal, dintii sunt atasati pe placa de baza prin sudura laser.

Aceasta tehnologie de fabricatie dispune de urmatoarele avantaje:

  • rezistenta la solicitare termica
  • rezistenta mare la gradele de uzura
  • mare viteza de taiere
  • utilizare indelungata

Grosimea ideala a placii de baza asigura o mare stabilitate uneltei, ceea ce inseamna ca nu este nevoie de alte accesorii complementare.

Aceste carote pot fi utilizate la prelucrarea diferitelor piese turnate din otel, oteluri de constructie, aluminiu si aliaje din cupru, lemn , gipscarton cat si materiale din plastic.

Carotele bimetal care au coroana de foraj se gasesc cu marimi cuprinse intre ∅ 14 si 210 mm. Calitatea taierii acestor piese, in cea mai mare parte depinde de numarul optim de rotatii alese, insa un rol important il are si racirea corespunztoare a uneltei.

Tabelul cu indicatii face referire la modul de utilizare atasat uneltei – in functie de calitate si diametru – contine numarul de rotatii optime sugestionate la taiere.

Pentru racirea carotelor cea mai indicata solutie consta in utilizarea unei emulsii standard.

Carote bimetal speciale

Carotele bimetal sunt fabricate cu lama de taiere cu placute din metal dur. Lamele de taiere din metal dur se ataseaza la temperaturi ridicate. Unghiul de taiere optim se realizeaza prin ascutire cu disc diamantat.

Carotele bimetal sunt fabricate de la marimi cuprinse intre ∅ 16 si pot ajunge pana la marimi de 152 mm. Acestea sunt carote beton, faianta, gresie, insa mai pot fi utilizate si la prelucrarea materialelor din plastic, gipscarton, lemn, caramida plina sau marmura.

In ceea ce priveste calitatea si al eficienta gauririi la aceste carote bimetal, precizam faptul ca este esentiala alegerea numarului optim de rotatii.

Pentru a decupa diferite suprefete cel mai indicat ar fi sa sa folositi masini de gaurit cu turatie variabila, insa este deosebit de important sa tineti cont de faptul ca, cu carotele bimetal nu se lucreaza pe functia de percutie.

Sistemul “QUICK POWER LOCK”

Acest sistem este important pentru ca este cel care permite schimbarea rapida si simpla a sculelor, iar datorita sistemului se va omite insurubarea indelungata a carotei pe adaptoare. Schimbarea carotei poate fi realizata intr-o singura miscare.

Carote bimetal speciale

Carotele bimetal pot fi utilizate fara probleme in diferite meserii (instalatori de apa sau electricienii le pot folosi, acestea pot fi folosite si de de tamplari). Seturile de carote bimetal se comercializeaza in valiza de plastic practice si estetice.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care ar trebui sa le cunoasteti in ceea ce priveste carotele care pot fi folosite pentru diferite suprafete precum gresie, beton sau faianta, ori pentru diferite alte tipuri de suprafete.

Leave a Reply

Categories