Cartea de vizita, a ta sau a a afacerii pe care o manageriezi, este de multe ori prima impresie pe care o faci potentialului client atunci cand i-o inmanezi. Design-ul cartii de vizita, dar si mesajul transmis, sunt cele doua aspecte esentiale care vor determina in cele din urma daca aceasta este aruncata in primul cos de gunoi sau pusa la pastrare alaturi de alte carti de vizita, in port-card, pentru mai tarziu.
Ia-ti portofelul si scoate din el o carte de vizita. Acest ghid de informatii pentru micile afaceri a pus impreuna conditiile si testele privitoare la cartile de vizita. Afla in ce situatie te afli si daca business card-ul tau va trece testul cosului de gunoi sau este pe cale sa fie distrus.
Marimea – Se conformeaza cartea ta de vizita la dimensiunea traditionala? In cazul in care este mai mare, aceasta nu se va potrivi in portofele si in port cardurile majoritatatii posesorilor de astfel de instrumente de afaceri. Gunoiul este rezultatul final si sigur.
Calitatea hartiei – Design-ul si aspectul cartii tale de vizita trebuie sa inspire profesionalism, sa fie de calitate si nu din hartie subtire cu marginile rupte sau indoite. Cartile de vizita ieftine sau de calitate indoielnica sunt aruncate rapid la gunoi.
Cerneala – Varsa putin lichid pe cartea ta de vizita. Daca cerneala cu care este imprimata a inceput sa se imprastie deja, arunc-o din start la gunoi; nu este nevoie sa faca altcineva asta.
Testul culorii – Cartile de vizita colorate pot fi un plus la imaginea ta profesionala, insa prea multa culoare poate distrage atentia. La gunoi ajung cele mai multe dintre cartile d evizita alb – negru sau cele care au mai mult de trei culori, in cazul in care nu sunt de fapt fotografii.
Proiectarea mesajului – Cartea ta de vizita ar trebui sa spuna clar oamenilor ceea ce faci si ce beneficii semnificative le oferi. Niciun mesaj confuz adaugat pe aceasta nu-ti va garanta altceva decat ca va ajunge in cosul de gunoi.
Potrivirea de imagine – Design-ul cartii de vizita trebuie sa se potriveasca cu imaginea afacerii tale. Daca esti un designer, atunci cartea de vizita ar trebui sa inspire creativitate. In cazul in care cartea ta de vizita nu se sincronizeaza cu imaginea ta, atunci e timpul sa o arunci.
Marimea fontului – Spatiul alb pe o carte de vizita o va face mai usor de citit, iar mesajul va fi mai lesne inteles. Daca ai o multime de informatii de transmis, atunci adauga-le pe partea din spate. Fonturile mici, greu vizibile, vor fi motivul pentru care cartea ta de vizita se va indrepta spre cosul de gunoi.
Ai o singura sansa sa faci o prima impresie buna. Asigura-te ca ai investit in cea mai buna carte de vizita pe care bugetul ti-o permite. Cartea de vizita este introducerea la un client, asa ca ai grija ca banii tai sa fie bine cheltuiti.
Alte articole interesante
-
Tranziția de la cumpărarea de tonere la închirierea unei imprimante multifuncționale
-
Ambalaje de unica folosinta pentru diferite afaceri
-
Copiatoare profesionale la preturi reduse
-
Yload.ro – platforma ce a schimbat domeniul transporturilor de marfuri
-
Bricolaj Market – Tot ce ai nevoie pentru casa sau afacerea ta