Ce contine o trusa sertizare pex?

Orice instalator profesionist sau orice persoana care lucreaza acasa, bricoleaza tevi, are nevoie de o trusa sertizare pex.

Ce contine o trusa sertizare pex?

O trusa completa contine clestele special pentru sertizare , bacuri 1×12 mm, bacuri 2x16mm, bacuri 2x20mm, bacuri 1x26mm tip th si u, astfel incat sa poata fi facute ambele tipuri de sertizari.

Trusa sertizare pex vine intr-o cutie speciala, a ei proprie, in care toate piesele au un loc bine stabilit, pe care mesterul sa il dibuiasca dupa forma, cu usurinta si rapiditate. Trusa este usor de folosit in ansamblul ei si in special clestele care a fost realizat astfel incat sa se poata schimba bacurile foarte rapid si usor.

Cleste este prevazut si cu manere antialunecare si cu o schema foarte simpla si la indemana tuturor de schimbare a bacurilor, astfel incat oricarei persoane care o foloseste sa nu aiba dificultati in asamblare.

Are un sistem de inchidere care o blocheaza astfel incat in timpul transportului nu se pot intampla accidente. Se intretine usor si nu necesita depozitare speciala. Trusa contine tot ceea ce este necesar pentru sertizare atat tip TH cat si tip U.

Ce fel de tevi poti sertiza cu trusa sertizare pex

Cleste manual de sertizat (strangere) teava pex poate sa faca sertizate tip U si tip TH pentru urmatoarele tipuri de tevi, enumerate in lista de mai jos:

  • tevi pe-xa,
  • texi pe-xb,
  • tevi de tipul pe-xc
  • tevi p-ert
  • tevi multistrat

Clestele manuale din aceasta trusa sertizare pex  este perfect pentru sertizare teuri, conectori si tipurile de teava enumerate mai sus.

Ce inseamna sertizare?

Conform Dexonline, a sertiza inseamna „A asambla, a fixa două piese tubulare prin îndoirea pereților la capătul uneia dintre ele. – După fr. sertir. 2. A reduce secțiunea la capătul unei piese tubulare, cilindrice sau prismatice, prin deformarea plastică a pereților ei.”

Practic, inseamna ca la capetele celor doua tevi se executa o operatiune mecanica cu ajutorul trusei de sertizare astfel incat imbinarea dintre ele sa fie ca o sudura, sa nu necesite prinderea cu un coplier sau alte accesorii.

Pentru lucrari de calitate, realizate rapid si sigur, instalatorul modern, al zilelor noastre, are nevoie in permanenta de inovatii tehnice, de echipamente si scule care sa il ajute in munca sa. Volumul mare de lucrari, pretentiile clientilor la calitate si rapiditate, fac asolut necesara achizitia unor truse de sertizare, a unor truse de scule de inalta calitate.

Fara ele, timpul de lucru la o instalatie este dublu cel putin. De asemenea, foarte multe echipamente de acest fel sporesc calitatea lucrarii, fiind un ajutor de nadejde si un coechipier de baza in orice situatie.

Trusa sertizare pex poate sa fie comandata atat online cat si in magazinele fizice. Este foarte important sa nu se faca rabat la calitate, pentru ca s-a demonstrat in practica echipelor de instalatori profesionisti ca trusele si echipamentele cumparate din locuri nespecializate se rup foarte repede, nu fac ceea ce trebuie sa faca si drept urmare sunt o piedere financiara dubla, atat pentru costul lor in sine cat si pentru piederile cauzate de intarzierea lucrarilor.

Leave a Reply

Categories