Ce este mufa de alimentare a unui laptop?

Cu siguranta in momentul in care vrei sa iti cumperi un laptop, trebuie sa cunosti cat mai multe informatii despre acest tip de echipamente, pentru ca aceste informatii te vor ajuta sa iti poti indrepta atentia spre un model de laptop care sa fie perfect pentru tine.

Cei care sunt pasionati de gamming, cu siguranta isi vor indrepta atentia numai spre laptopurile noi, care au fost anume construite pentru a fi folosite in acest scop. De fapt, daca iti cumperi un laptop nou, insa care are doar performante medii, sau performante normale unui laptop, cu siguranta nu il vei putea folosi in acest scop.

Daca iti trebuie un laptop pe care sa il folosesti in diferite alte scopuri, cum ar fi lucrul de acasa, sau pentru a edita poze, ori pentru o multime de alte scopuri, cu siguranta poti sa iti indrepti atentia si spre laptopuri second hand, sau spre laptopuri refurbished.

Daca ai de gand sa alegi un model refurbished, cu siguranta vei face o alegere inspirata, tinand cont de faptul ca aceste echipamente sunt cam la fel de performante precum laptopurile noi, insa au de partea lor pretul mult mai mic.

In cazul in care ai de gand sa optezi pentru un model second hand, atunci cu siguranta pretul laptopului va fi unul foarte atractiv, pentru ca este mai ieftin si decat un laptop nou, si decat un laptop refurbished, asa ca din acest motiv, se merita sa iti cumperi un model second hand.

Poti sa gasesti  laptopuri second hand care sa aiba specificatii tehnice superioare modelelor noi, sau modelelor refurbished, insa cu siguranta trebuie sa fii foarte atent atunci cand iti cumperi un astfel de echipament.

In primul rand bateria, trebuie testata, pentru ca este evident faptul ca nu iti doresti un laptop pe care ca sa il poti utiliza, sa trebuiasca sa il tii tot timpul la incarcat. Un laptop second hand, ar trebui sa reziste incarcat cel putin 30 de minute.

Trebuie sa fii atent si la mufa de alimentare a echipamentului, care este prima piesa prin care laptopul tau primeste curent, sau mai pe scurt, este poarta de intrare in echipamentul tau.

In cazul in care aceasta componenta este defecta, va trebui sa cauti de urgenta mufe alimentator, si sa iti cumperi o astfel de piesa, pentru ca in caz contrar, nu iti vei putea incarca bateria laptopului.

In ceea ce priveste aceste mufe de alimentare, trebuie precizat faptul ca ele sunt diferite de la caz la caz, si de la un laptop la altul. Se poate ca doua modele identice de laptop, sa aiba mufe de alimentare diferite, astfel incat mufa de la un model, sa nu corespunda celuilalt model.

Pe langa aceasta componenta foarte importanta, cu siguranta mai trebuie sa acorzi o mare atentie si tastaturii echipamentului, astfel ca va trebui sa verifici daca fiecare tasta este functionala, dar va trebui sa verifici si balamalele echipamentului.

Ei bine, poti sa iti cumperi si un laptop second hand, de care sa te poti folosi fara probleme, insa trebuie sa fii foarte atent ce iti alegi, de unde cumperi, si cel mai important, produsul sa beneficieze de o perioada de garantie.

Leave a Reply

Categories