Ce sa alegi dintre tevile de cupru si tevile din polipropilena

In acest articol vom aborda cat mai pe scurt subiectul instalatiilor sanitare si termice din polipropilena, dar si avantajele utilizarii acestora. In primul rand, tevile fabricate din materialul numit polipropilena nu trebuie sa fie izolate, intrucat ele nu oxideaza, nu permit scapari de caldura si sunt si usor de montat, bineinteles, cu ajutorul unei truse speciale in acest sens.

Daca esti pe cale sa refaci instalatiile sanitare poti oricand sa apelezi la o firma specializata, iar noi iti oferim cateva detalii care sa te ajute sa te decizi dintre tevile din cupru ori din polipropilena.

In cazul tevilor care sunt intrebuintate pentru instalatiile de incalzire, acestea sunt prevazute cu o insertie de fibra compozita ori din aluminiu si astfel se inscriu in asa numita clasa de presiune PN zece, acea insertie avand atat un rol de a prelucra dilatarile cat si de a juca rolul de bariera impotriva difuziei de oxigen care se dezvolta in sistem.

In cazul acelor tevi folosite pentru instalatia de apa rece ori pentru canalele de scurgere nu se foloseste acea insertie mentionata mai sus.

Asadar, specialistii din domeniul instalatiilor sanitare recomanda ca pentru instalatiile ingropate in pardoseala sa fie folosite conducte din polipropilena intrucat acestea sunt mai groase si au si o rezistenta mai ridicata la presiunea exercitata de o sapa din beton.

Daca utilizati tevi din cupru atunci acestea trebuie sa fie izolate pentru a evita atat supraincalzirea cat si arsurile accidentale.

In cazul in care te-ai hotarat sa apelezi la tevile din polipropilena atunci ar trebui sa stii ca spre deosebire de cele din cupru acestea dintai au un aspect mult mai masiv si astfel ofera un dezavantaj in ceea ce priveste aspectul estetic al lucrarii, deci daca ati ales sa utilizati tevile din acest materiale, trebuie sa luati in calcul si o masca pentru conducte.

Atunci cand vreti sa apelati la o firma de instalatii termice si va intereseaza costul, ar trebui sa stiti ca atunci cand vine vorba despre alegerea unei tevi din cupru sau din polipropilena in materie de pret, cele dintai sunt mult mai scumpe, in mare parte deoarece la tevile din cupru trebuie sa fie adaugate costurile suplimentare legate de sudura, cum ar fi pasta decapanta, buteliile cu gaz sau cositorul.

Tot in legatura cu pretul, in general tevile din polipropilena sunt mai avantajoase atunci cand vreti sa va depuneti instalatii termice intrucat nu permit pierderea de caldura, iar coeficientul de transfer termic este foarte mic.

Pe de cealalta parte, in cazul tevilor din cupru coeficientul de transfer termic este mult mai mare, ceea ce are un efect semnificativ negativ asupra bugetului necesar pentru a achita facturile de la caldura.

In concluzie speram ca prin acest articol sa va fi ajutat in alegerea unei instalatii termice potrivite pentru bugetul si preferintele dumneavoastra, si sa puteti alege dintre tevi de cupru sau din polipropilena mult mai usor.

Leave a Reply

Categories