Ce se poate intampla daca nu iei toate masurile impotriva soarecilor

Cu totii stim deja faptul ca soarecii poarta un numar foarte mare de virusi si bacterii care pot fi transmise si la om. Practic, doar praful infestat cu urina rozatoarelor poate provoca foarte multe probleme de sanatate grave, asa cum sunt febrele hemoragice cu sindrom renal.

De asemenea, daca alimentele pe care le consumi au fost infectate cu fecalele soarecilor pot aparea complicatii foarte grave. Din aceste motive este recomandata utilizarea in permanenta a unui aparat de indepartat soareci cu ajutorul caruia iti poti proteja locuinta.

Asa cum spuneam, atunci cand nu iei toate masurile necesare impotriva soarecilor, pot aparea o multime de probleme de sanatate. Printre ele se afla febra hemoragica cu sindrom renal, salmonela, leptospirosis, tularemia și multe altele.

Chiar daca un singur soricel poate parea inofensiv, ar trebui privit ca pe o reala amenintare. Nu numai ca poate produce o multime de pagube, ci totodata soarecii se inmultesc foarte rapid, iar cu cat ignori mai mult problema prezentei soarecilor, cu atat iti va fi mai greu sa scapi de ei dupa. Drept urmare, masurile trebuie luate imediat dupa ce ai detectat prezenta soarecilor pe proprietatea ta.

Otrava – metoda clasica de a scapa de soareci

O prima masura pe care o poti lua dupa ce ai detectat prezenta soarecilor pe proprietatea ta este amplasarea otravii in puncte strategice, astfel incat sa poti ucide pagubosii soareci.

Cu toate acestea, eficienta otravii nu este foarte ridicata. Iar asta pentru ca rozatoarele pot da dovada de o inteligenta iesita din comun, drept urmare ar putea detecta otrava, iar astfel o vor evita, asa ca metoda de combatere incercata ar putea fi in zadar.

De asemenea, otrava pentru soareci poate fi foarte periculoasa si pentru animalele de casa, pe care le-ar putea ucide. Situatia ar putea fi si mai grava in cazul in care otrava este gasita de copii.

Iar in cazul in care otrava chiar functioneaza si te ajuta sa scapi de soareci, acestia vor muri in locuri greu de accesat, ceea ce va duce la aparitia mirosurilor neplacute care nu vor disparea prea rapid.

Capcane mecanice

Atunci cand populatia soarecilor nu este foarte mare poti incepe sa ii vanezi unul cate unul folosind o capcana mecanica. Cu toate acestea, nu este cea mai placuta metoda de combatere a soarecilor. Iar asta deoarece trebuie sa ii scoti personal din capcana, ceea ce nu este intocmai un lucru prea atragator.

Mai mult decat atat, aceasta metoda de a scapa de soareci poate fi la fel de periculoasa pentru animalele de casa sau pentru copii, care s-ar putea accidenta in capcanele amplasate.

Dispozitive cu ultrasunete

Exista insa si metode mult mai sigure, mai comode, mai eficiente si chiar mai usor de folosit impotriva soarecilor.

Astfel, daca nu vrei sa risti nici macar putin ci iti doresti o proprietate cat mai curata, lipsita de daunatori, atunci dispozitivul cu ultrasunete te poate ajuta sa o obtii. Tot ce trebuie sa faci este sa iti achizitionezi un aparat cu ultrasunete de pe Fara-Daunatori.ro iar astfel vei reusi sa ii tii la distanta de casa ta.

Aceste aparate functioneaza cu ajutorul unor difuzoare care emit sunete la anumite frecvente ce nu pot fi detectate de urechea umana, insa pentru soareci se dovedesc a fi un adevarat pericol, motiv pentru care vor parasi zona protejata in scurt timp.

Leave a Reply

Categories