Cele mai proaspete stiri bitcoin pentru investitorii in criptomonede

Stirile despre criptomonede au devenit astazi la fel de comune precum cele de curs valutar. Astfel, daca pana in urma cu cativa ani aceste monede erau privite drept ceva exotic, pe care doar niste aventurieri puteau sa parieze, astazi cripromonede precum Bitcoin au devenit extrem de comune, fiind tranzactionate aproape de catre oricine.

Mai mult, avem astazi o sumedenie de site-uri care promoveaza si tranzactioneaza acest tip de produs, astfel incat Bitcoin a trecut demult granita senzationalului. De unde insa aceasta incredere capatata de investitori in niste produse pseudofinanciare aparute cu doar cativa ani in urma?

Caci, trebuie mentionat aici ca, daca sistemul monetar clasic a aparut cu cel putin doua mii de ani in urma, monedele virtuale au luat fiinta cu doar un deceniu in urma. Iar din acest punct de vedere, putem spune chiar ca Bitcoin a fost deschizator de drumuri.

Infiintat in anul 2008, Bitcoin a starnit rumoare in randul investitorilor, care nu ii dadeau prea mari sanse de reusita. Ca atare si tranzactionarea sa de la acel moment, care abia daca se apropia de pragul de 0,3 centi pe o unitate.

Marirea si decaderea Bitcoin

Aceasta a fost insa perioada de inceput pentru tranzactiile de monede virtuale, in care stiri Bitcoin puteai auzi mai degraba la rubrica de senzational, decat la capitolul investitii financiare.

A urmat o perioada de relativa stabilizare a monedei, care s-a stabilizat in jurul valorii de 200 de dolari pe o unitate, oricum o suma mult mai mare fata de estimarile analistilor. Iar acest lucru a durat cativa ani, timp in care nu au aparut prea multe noutati pe aceasta piata.

Poate, cu exceptia aparitiei de noi monede, care au urmat exemplul Bitcoin, ajungand in scurt timp sa creasca vertiginos. Fluxurile de stiri bitcoin au explodat insa la sfarsitul anului 2017 – inceputul anului 2018.

Aceasta a fost perioada in care, practic, intreaga piata de monede virtuale a explodat, cursul Bitcoin ajungand la valori record de tranzactionare de peste 18 sau chiar 20 de mii e dolari pentru o singura unitate.

Acesta a fost practic momentul in care intreaga lume a inceput sa tranzactioneze monede Bitcoin, pretul sau depasindu-l pe cel al aurului. A urmat insa si o oarecare decadere, in sensul in care, de la valori record, cursul s-a stabilizat undeva la sase mii de dolari, valoare la care il regasim si astazi pe pietele financiare.

Prin urmare, daca doresti stiri Bitcoin, este de-ajuns sa intri astazi pe orice buletin financiar, spre deosebire de perioadele trecute, cand tranzctiile de acest tip erau vazute ca exceptii, nu ca operatiuni financiare obisnuite.

Leave a Reply

Categories