Continutul duplicat – cauzele aparitiei

Motoarele de cautare ca Google au o problema. Se numeste “continut duplicat”. Continutul duplicat inseamna ca un continut similar este afisat pe mai multe locatii (adrese URL) de pe web. In consecinta, motoarele de cautare nu stiu ce adresa URL sa afiseze in rezultatele cautarii. Pe http://smartseopack.com poti vizualiza cele mai bune oferte SEO.

Acest lucru poate afecta clasarea unei pagini web. Mai ales cand oamenii incep sa se conecteze la toate versiunile diferite ale continutului, problema devine mai mare. Acest articol va va ajuta sa intelegeti diferitele cauze ale continutului duplicat si sa gasiti solutia pentru fiecare dintre acestea.

Ce este continutul duplicat?

Puteti compara continutul duplicat cu o intersectie. Semnele rutiere indica doua directii diferite pentru aceeasi destinatie finala: care drum ar trebui urmat? Si acum, pentru a face situatia si “mai rea”, destinatia finala este si ea diferita, dar doar asa usor. In calitate de cititor, nu va deranjeaza: obtineti continutul pentru care il cautati.

Un motor de cautare trebuie sa aleaga care dintre ele sa fie afisate in rezultatele cautarii. Desigur, nu vrea sa afiseze acelasi continut de doua ori. Sa presupunem ca articolul dvs. despre “cuvantul cheie x” apare pe http://www.example.com/keyword-x/ si in acelasi timp, acelasi continut apare si pe http://www.example.com/article-category/keyword-x/.

Aceasta situatie nu este fictiva: se intampla in multe sisteme moderne de gestionare a continutului. Articolul dvs. a fost preluat de mai multi bloggeri. Unele dintre ele se leaga de prima adresa URL; altele se leaga de cea de-a doua adresa URL. Acesta este momentul in care problema motorului de cautare arata natura sa reala: este problema dvs.

Continutul duplicat este problema dvs. deoarece aceste linkuri promoveaza ambele adrese URL. In cazul in care toate acestea au legatura cu aceeasi adresa URL, sansa dvs. de a avea un clasament pentru cuvantul cheie x, ar fi mai mare.

  1. Cauze pentru continutul duplicat.

Exista zeci de motive care provoaca continut dublu. Cele mai multe dintre ele sunt tehnice: nu se intampla foarte des ca un om sa decida sa puna acelasi continut in doua locuri diferite, fara a distinge sursa: se simte nenatural pentru majoritatea dintre noi. Motivele tehnice sunt totusi abundente.

Se intampla mai ales pentru ca dezvoltatorii nu cred ca un browser sau un utilizator, ca sa nu mai vorbim un motor de cautare care foloseste crawlere, vor face diferenta. Daca intrebati dezvoltatorul, el va spune ca articolul respectiv, exista intr-un singur exemplar.

  1. Neintelegerea notiunii de URL

Dezvoltatorul a devenit suparat? Nu, el vorbeste doar intr-o alta limba. Vedeti ca un sistem de baze de date, probabil, detine intregul site web. In acea baza de date, exista doar un articol, software-ul site-ului permite doar ca acelasi articol din baza de date sa fie recuperat prin mai multe adrese URL.

Asta pentru ca, in ochii dezvoltatorului, identificatorul unic pentru acel articol este ID-ul pe care articolul il are in baza de date, nu adresa URL. Cu toate acestea, pentru motorul de cautare, URL-ul este identificatorul unic al unei bucati de continut.

Daca explicati acest lucru unui dezvoltator, el va incepe sa realizeze unde este problema. Si dupa ce ati citit acest articol, veti putea chiar sa ii oferiti imediat o solutie.

Leave a Reply

Categories