Cu ce se deosebesc monedele litecoin de bitcoin, si ce puteti face cu ele?

Litecoin este o moneda peer-to-peer pe Internet care permite plati instantaneu, aproape zero, pentru oricine din lume. Litecoin este o retea globala de plata open source, care este complet descentralizata fara autoritati centrale.

Matematica asigura reteaua si imputerniceste indivizii sa isi controleze propriile finante. Litecoin ofera timp de confirmare a tranzactiilor mai rapid si eficienta de stocare imbunatatita decat moneda principala bazata pe matematica. Cu sprijin substantial al industriei, volumul comercial si lichiditatea, Litecoin este un mediu dovedit de comert complementar Bitcoin.

Se stie faptul ca Bitcoin este cea mai cunoscuta criptomoneda, insa desi si Litecoin foloseste acelasi cod open-source, exista cateva diferente intre cele doua criptomonede, pe care le vom prezenta in urmatoarele randuri.

Viteza

Litecoin se bazeaza pe acelasi cod open-source dupa cum spuneam, care se afla in spatele Bitcoin, cu unele diferente notabile. Creat de inginerul Charlie Lee pentru a fi argintul pentru aurul Bitcoin, una dintre principalele deosebiri dintre cele doua criptomonede consta in viteza tranzactiei lor.

Deoarece genereaza blocuri de aproximativ patru ori mai rapid decat Bitcoin, Litecoin poate confirma legitimitatea tranzactiilor mult mai rapid si sa le proceseze pe multe altele in acelasi interval de timp.

Numarul de monede

Unul dintre motivele pentru care unele criptomonede au o valoare intrinseca este din cauza proviziilor limitate. Odata creat un anumit numar de bitcoins (btc) sau litecoins (ltc), nu mai pot fi create monede noi.

Bitcoin are o limita de 21 de milioane de monede, in timp ce Litecoin are o limita de  84 de milioane de monede, tocmai de aceea se si vinde litecoin mai des decat bitcoin. In plus, monedele litecoin sunt mult mai ieftine decat monedele bitcoin.

Piata plafonului

Desi plafonul pietei este in comparatie cu Bitcoin, Litecoin se afla inca printre primele cinci criptomonede. Aceste clasamente fluctueaza in functie de pret si numarul de monede aflate in circulatie.

Mineritul Litecoin

O alta diferenta semnificativa intre Bitcoin si Litecoin este algoritmul de hashing pe care fiecare il foloseste pentru a rezolva un bloc, precum si cate monede sunt distribuite de fiecare data cand se gaseste o solutie. Cand se face o tranzactie, aceasta este apoi grupata cu altele care au fost trimise recent in cadrul unuia dintre aceste blocuri protejate criptografic.

Calculatoarele cunoscute sub numele de mineri folosesc ciclurile GPU – urilor lor (unitati de procesare grafica) si / sau procesoare (unitati centrale de procesare) pentru a rezolva probleme matematice complexe, trecand datele dintr-un bloc prin algoritmul mentionat pana cand puterea lor colectiva descopera o solutie. In acest moment, toate tranzactiile din blocul respectiv sunt complet verificate si stampilate ca legitime.

Minerii recolteaza de asemenea, fructele muncii lor de fiecare data cand un bloc este rezolvat, intrucat un numar predefinit de monede este distribuit intre cei care au ajutat – cu hashi-urile mai puternice obtinand partea leului.

Persoanele care cauta sa castige criptomonede se alatura de regula, la bazine, unde puterea de calcul este combinata cu altele din grup pentru a obtine aceste recompense.

Asa cum am mentionat mai sus, Litecoin si Bitcoin folosesc algoritmi contrastanti atunci cand se creeaza hashing. Bitcoin utilizeaza SHA-256 (Algoritmul Secure Hash 2), care este considerat relativ mai complex; Litecoin foloseste un algoritm intensiv in memorie, numit script-ul.

Algoritmi diferiti de dovada a muncii inseamna hardware diferit si trebuie sa fiti sigur ca platforma miniera respecta specificatiile adecvate pentru producerea Litecoin.

Cum sa cumparati Litecoin

Daca doriti sa detineti unele Litecoin, dar nu sunteti interesat sa le extrageti, puteti achizitiona litecoin, platind in schimbul lor cu alte criptomonede cum ar fi bitcoin de exempli.

Exista platforme de tranzactionare care mai sunt cunoscute si sub denumirea de schimburi. Unele dintre aceste schimburi, cum ar fi Bitmahavi, va permit de asemenea sa cumparati Litecoin cu moneda fiat reala (moneda sustinuta de guvernul sau emitent), inclusiv dolari americani.

Portofele Litecoin

La fel ca bitcoin-urile si multe alte criptomonede, litecoin sunt de obicei stocate intr-un portofel digital. Exista diferite tipuri de portofele; unele sunt bazate pe software si se afla pe computer sau pe dispozitivul mobil, iar altele sunt portofele hardware fizice.

O alta metoda sigura, dar recunoscuta invechita si oarecum complexa pentru a va stoca litecoins este crearea unui portofel de hartie, care implica generarea si imprimarea unei chei private pe un computer care nu este conectat la web.

Fiecare portofel are chei private necesare pentru a primi si trimite monede de la si de pe adresa dvs. Litecoin. Deoarece aceste chei sunt stocate offline intr-un portofel hardware, ele sunt in mod sigur mai sigure decat portofelele conectate la internet.

Ce puteti face cu Litecoin

Aceste criptomonede se pot cumpara la preturi mici, sperand ca mai apoi sa puteti vinde litecoin la preturi mult mai mari, pentru a obtine profit. Vanzand mai multe monede la un pret foarte mare, veti obtine un profit semnificativ.

Apoi, se pot plati diferite produse si servicii in litecoin, asa ca daca va comandati diferite produse online, mai ales de la marile magazine online din strainatate, aveti cel mai probabil posibilitatea de a le plati in litecoin.

Leave a Reply

Categories