Cum a schimbat lumea online tendintele si modul de lucru in varii domenii

In ultimii ani tot mai multe domenii de activitate si-au schimbat strategia, trecand in mediul online ca prezenta remarcabila. Poate fi doar o extindere a activitatii sau chiar punctul de plecare. Cert este ca mediul online a devenit din ce in ce mai ofertant, cautat si o maniera fructuoasa de a munci si de a oferi servicii catre un public larg.

Aproape orice domeniu de activitate a invatat ca in mediul online sansele de a castiga clienti si implicit de a spori numarul de vanzari sunt mai mari. Este locul in care informatia zboara pur si simplu, rapiditatea fiind un element forte ce multumeste ambele parti. Am putea spune ca este locul care aduce mai aproape oamenii in cautare de servicii si respectiv prestatorii de servicii.

Avantajele online-ului

Un prim avantaj pe care il are mediul online se refera la timp mai scurt in care gasesti mii de informatii. Este rapid si eficient, ceea ce face ca lucrurile sa fie avantajoase pentru toata lumea. Orice afacere are un plus de castig in a gasi clienti si mai cu seama multi ajung singuri la ei, cautand informatii in mediul online.

Diversitatea domeniilor este greu de cuprins in anumite limite. Poate fi vorba de vanzari, de informari despre imobiliare sau orice. Spre exemplu, domeniul evaluarilor este la fel de cautat, asa cum prezinta www.evaluari24.ro. O astfel de platforma permite celor interesati sa obtina o evaluare in cel mai scurt timp, in 24 de ore, de unde si numele domeniului. Este clar ca avantajul major este acela de a gasi expertul necesar si mai apoi timpul scurt in care se desfasoara intreaga procedura.

Eficienta

Daca ne raportam la ce inseamna spre exemplu un magazin clasic, cu spatiu inchiriat, sau un birou fata de ceea ce inseamna un domeniu online, un site de prezentare, ajungem la concluzia ca eficienta este ceea ce caracterizeaza mediul online. Este cu atat mai simplu si mai eficient privind costurile sa fii prezent online si sa nu mai depinzi de ceea ce tine de spatiu inchiriat, de limite de acest gen, de locatie strategica etc.

Este adevarat ca mediul online are o acerba competitie si site-urile au nevoie de promovare pentru o mai buna vizibilitate in topul cautarilor. Cu toate acestea o campanie de promovare online este una cu mai multe sanse de succes.

Online versus offline

Am depasit de multa vreme ceea ce tine de neincrederea de a sti cine sta in spatele unui site, de a nu sti cum lucreaza. Site-ul nu este de fatada si un brand ce se cladeste pe incredere nu isi permite sa isi minta publicul. Ideal ar fi ca mediul online sa fie completat si de activitatea offline.

Se vor lega legaturi chiar si international, se vor intrezari colaborari ce nu mai tin seama de limita de timp si spatiu, deci cu atat mai bine pentru ambele parti. Sa spunem ca mediul online a spart bariere si a creat oportunitati si inca continua sa o faca, o sansa de a gasi orice tip de serviciu, mai usor de accesat si mai usor de fructificat.

Leave a Reply

Categories