Cum alegi hidroforul potrivit?

Alimentarea cu apa a unei locuinte individuale a reprezentat pentru o perioada indelungata de timp o problema. Acum insa exista instalatiile automate de pompare, care presupun o functionare intermitenta, ce o rezolva. Este vorba despre binecunoscutul hidrofor, in cautarea caruia probabil si tu te afli. Interesul este de a bifa o achizitie corespunzatoare, care sa se plieze pe nevoi variate si sa asigure necesarul de apa in locuinta.

  • Rolul hidroforului

Aceste sisteme de tip economic prezinta o eficienta crescuta, iar rolul lor este de a asigura o functionare optima a pompelor care actioneaza in regim automatizat. Se remarca in lista de optiuni prin avantajele pe care le asigura utilizatorilor. Iata care sunt cateva dintre cele mai insemnate, ce nu pot fi trecute cu vederea.

  • Fiabilitate crescuta, un randament inalt si performante peste asteptari, mai ales in cazul hidroforului cu pompa de suprafata cu aspiratie dubla
  • Prezinta zgomot redus, intrucat pompa si motorul acesteia sunt imersate in lichid
  • Pompa nu necesita amorsare
  • Prezinta un montaj facil si lipsit de efort
  • Economii si datorita lipsei caminului ce ar presupune materiale si manopera
  • Nu se mai pune problema condensului
  • Functia de racire a pompei si motorului este imbunatatita datorita imersarii lor
  • In anotimpul rece nu exista riscul de inghetare a apei din pompa
  • Exista posibilitatea de a alege vasul de expansiune dupa nevoie

Un sistem hidrofor are cel putin un minimum de componente: pompa submersibila, furtunul flexibil, presostatul, vasul de expansiune, racordul cu 5 cai, precum si un manometru pentru presiune.

Cum se realizeaza dimensionarea corecta a hidroforului?

Este necesar sa ai in vedere doua mari aspecte vizavi de asta. Este vorba despre debitul economic de care ai nevoie pentru alimentare, precum si de inaltimea manometrica pe care o va efectua pompa din alcatuirea hidroforului.

Raporteaza-te intotdeauna la nevoile personale pentru a realiza o astfel de achizitie. Spre exemplu, uita-te dupa un hidrofor destinat ansamblurilor rezidentiale, respectiv care pompeaza apa din fantani sau care sunt alimentate de retea pentru a bifa alegerea corecta.

Te va interesa un anumit debit al pompei in cazul in care intentia ta este de a utiliza apa pentru irigarea gradinilor.

Cat despre marimea pe care trebuie sa o prezinte rezervorul hidroforului, conteaza in principal frecventa consumului de apa, precum si numarul de consumatori, numarul bailor din dotarea locuintei. Daca nevoia vizeaza un rezervor mai mare, cu atat este mai avantajos pentru tine intrucat si pornirile hidroforului vor fi mai rare. In schimb, un hidrofor mai mic va porni ori de cate ori vei consuma apa, chiar si in cantitati mici.

Vei avea nevoie de un hidrofor inox care sa prezinte functii performante, in cazul in care vrei sa te bucuri de o utilizare de durata, lipsita de probleme.

Mizeaza intotdeauna pe calitate si nu fa nici un compromis legat de asta. Ca idee, poti sa accesezi site-ul shop-einstal.ro pentru a descoperi o gama variata de hidrofoare, inalt calitative, disponibile in functie de debite, dimensionare si costuri. Alege ceea ce ti se potriveste si bucura-te de o alimentare prielnica a locuintei cu apa potabila.

Leave a Reply

Categories