Cum amenajam o terasa fabuloasa, in fata casei noastre

Aceasta idee porneste de cele mai multe ori de la nevoia oamenilor de a feri de ploaie o fatada a cladirii, de a petrecere timpul liber alaturi de prieteni intr-un spatiu deosebit.

Problemele financiare cu care ne confruntam cu totii ne determina insa sa reconsideram oarecum situatia, sa ne gandim cum am putea sa construim terasa, dar sa nu facem cheltuieli prea mari. De unde am putea economisi, este primul gand care ne trece prin cap.

Pentru ca multi dintre noi ne dorim sa avem sansa de a ne transforma in mesterul casei, cu siguranta ne-a trecut prin cap ideea de a construi singuri terasa mult dorita. Dar oare am putea face acest lucru si sa avem succes? Rezultatul va fi unul profesionist?

Exista insa un pont pentru orice indraznet care are in gand sa-si ridice prin forte proprii terasa. Acesta consta in gasirea unui partener care sa il ajute cu materiale, unelte, dar si cu sfaturi importante legate de amenajarea terasei.

O terasa bine realizata va fi admirata de invitati, de prieteni sau cunostinte, care nu vor pierde ocazia sa nu ne laude priceperea si chiar sa ne convinga sa mergem si sa le facem si lor o astfel de constructie deosebit de utila.

Daca ne-am hotarat sa incepem aceasta actiune, este bine de stiut ca trebuie sa ne cumparam materialele necesare, dar si uneltele obligatorii. Astfel, primul pas in ridicarea terasei va fi reprezentat de shoppingul de astfel de necesitati. Dintre materialele pe care le vom cumpara, putem aminti:

Patru scanduri de baza pentru picioare, elemente de lemn de sustinere, beton prefabricat, placi de lemn pentru terasa, placi de beton, placi pentru trotuare; Borduri, nisip cuartos, nisip de montaj, pietris, material impotriva inghetului; Placi de terasa din granit, cleme de montaj, suruburi pentru terasa.

Uneltele cu care trebuie sa ne dotam trusa mesterului sunt: bormasina, surubelnita electrica, stalpi de lemn, nivela cu bula de aer, ciocan de cauciuc, metru pliant, cazma, centuri de tensionare, sfoara de zidarie, lemne de distantare, grinda de lemn, sina metalica.

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgem?

Inainte de a ne apuca de treaba, logic este sa ne informam cu atentie asupra pasilor care trebuie realizati, sa facem masuratorile perfecte, sa nu ne aruncam cu capul inainte, ci sa studiem cu atentie problema.

In acest sens avem o multime de sfaturi ale unor mesteri specialisti care si-au luat rolul in serios de a ajuta pe cei interesati sa arate ca oricine care are talent, ambitie, vointa si perseverenta, este in stare sa ridice orice cu propriile maini, chiar si o terasa pentru gradina casei.

Astfel, trebuie sa se tina cont de urmatoarele etape in construirea terasei:

– Cu o sfoara de zidarie se marcheaza terasa, adaugandu-se 20 de centimetri ca spatiu de lucru (important este ca mesterul sa nu uite sa asigure o panta de 2 % pornind de la casa catre exterior);

– Se aplica si se compacta un strat de pietris cu o grosime de 15-20 cm;

– Se monteaza bordurile care vor delimita suprafata exterioara a terasei si pentru a separa cele doua tipuri de pardoseala;

– Peste borduri poate fi montata ulterior pardoseala de lemn;

– Se aplica si se compacteaza un strat de pietris suplimentar imediat ce bordurile ating rezistenta finala;

– Se aplica splitul de montaj si se realizeaza o suprafata neteda;

– Se aplica placile pentru trotuare, ce sunt utilizate ca suport pentru structura de sustinere;

– Structura de sustinere se va aplica uniform peste placile pentru trotuare;

– Montarea placilor se realizeaza cu ciocanul de cauciuc si a distantierelor;

– Fixarea placilor la suprafata.

Nu este deloc complicat sa ne ridicam singuri o terasa. Intr-adevar, exista posibilitatea ca durata acestui proces sa fie putin mai lunga decat ne-am inchipuit, in fapt ea fiind proportionala cu priceperea mesterului.

Un sfat pentru doritori este sa aiba in vedere ca terasa sa dureze in timp, luand in considerare si intemperiile naturii care pot aparea neprevazut si ar putea distruge o terasa ce nu a fost foarte bine fixata sau construita.

Leave a Reply

Categories