Cum sa iti repari geamurile de termopan?

Ferestrele cu geam dublu sunt proiectate pentru a oferi o izolatie mai buna la rece si caldura, marind astfel eficienta energetica. Daca acestea sunt deteriorate sau sigiliile nu tin, isi pierd eficienta, costand bani in ceea ce priveste consumul mai mare de caldura. Lasa profesionistii de la UltraPVC Romania sa te ajute atunci cand vine vorba de reparatii termopane.

Daca nu exista nicio deteriorare vizibila a ferestrei de termopan, dar geamul prinde condens sau exista umiditate intre geamuri, ai o problema ce nu trebuie ignorata.

Expansiunea si contractia constanta a geamului din sticla, deoarece se incalzeste si se raceste, cauzeaza deseori probleme la geamurile din sticla. Garniturile slabite permit intrarea aerului si a umezelii, afectand calitatea ferestrelor si scaderea eficientei energetice a unitatilor de sticla izolate. Exista motive intemeiate pentru a iti fixa ferestrele cu doua panouri daca acestea prind ceata, inclusiv:

– Estetica.

– Eficienta energetica.

Cum sa remediezi umiditatea si condensarea la ferestrele de termopan?

Cand se formeaza condensul intre ferestrele cu geam dublu, sigiliul de pe geam este rupt. In climatul umed, ramele de ferestre din lemn sunt adesea vinovate. Lemnul devine prea umed si incepe sa putrezeasca si in cele din urma sigiliul de sticla se descompune. In aceste situatii, uneori fixarea condensului intre geamurile ferestrelor este o problema de inlocuire a unui singur panou si de restabilire a etansarii acestuia.

Daca exista condens intre geamurile de sticla, probabil ca pierzi bani pe costurile de energie. Iata cateva sfaturi despre cum sa elimini umiditatea dintre ferestrele:

– Incearca sa cureti fereastra pentru a indeparta eventualele acumulari de condens pe geam.

– Inlocuieste un singur panou de sticla in loc de intreaga fereastra.

– Insurubeaza garuile mici in geamul de sticla si instaleaza un orificiu de aerisire, care va creste cantitatea de ventilatie si va reduce acumularea de umiditate.

– Daca sticla crapata sau rupta este vinovata de condensul din fereastra, aceasta poate fi reparata pentru a impiedica intrarea umezelii in spatiul dintre panouri.

– Daca o fereastra este veche spre exemplu ar trebui sa ai un profesionist care evalueaza daca intreaga fereastra trebuie inlocuita. In acest caz, incearca serviciul de inlocuire sticla geam termopan de la UltraPVC.

De ce se rup sigiliile geamurilor de termopan?

In cea mai mare parte, geamurile izolate din sticla functioneaza extrem de bine. Ele pot rezista la toate tipurilor de vreme, incluzand temperaturi scazute, caldura si umiditate, la trecerea dintr-o extrema la alta. Sunt de asemenea rezistente la miscari repetate de deschidere/inchidere.

Cu toate acestea, pe masura ce trece timpul, calitatea incepe sa fie afectata, astfel ca anumite componente se impun a fi schimbate. Durata de viata a geamurilor cu doua ferestre variaza intre 10 si 20 de ani. Totusi aparte de acest reper, exista factori suplimentari care afecteaza, cum ar fi:

– Retentia de apa in cadru sau drenajul necorespunzator in jurul ferestrei.

– Expunerea directa la lumina soarelui – cu cat mai mult soare pe fereastra, cu atat mai multa actiune a caldurii va cauza extinderea, contractarea si, in cele din urma, slabirea geamului.

Daca te-am convins ca cei de la UltraPCV sunt niste experti in ceea ce priveste reparatia geamurilor de termopan atunci te invit sa vezi aici toate preturile serviciilor oferite de catre Service Termopane UltraPvc.

Leave a Reply

Categories