De stiut inainte de a pleca in Zanzibar

Orice vacanta, indiferent ca e in tara sau la mare distanta, intr-o locatie exotica, trebuie sa aiba la baza o cercetare in prealabil, dar nu oricum ci foarte serioasa. Zanzibar este o destinatie spre care un numar destul de vast de turisti isi indreapta atentia.

Daca vrei sa ai parte de o exprienta cat mai placuta pe aceasta insula minunata, te invit sa citesti mai departe.

Zanzibar – urmatoarea ta destinatie de vacanta

Un minunat arhipeleag de langa coasta estica a Africii, Zanzibar este un loc pe care vei dori sa il vizitezi macar o data in viata. Este un teritoriu autonom, cu guvern propriu.

Zanzabarienii sunt oamenii ce candva cauta o destinatie in care sa duca o viata mai buna, mai prospera. Acum ca turismul este in plina dezvoltatie si acolo, cu atat mai mari sunt schimbarile ce se produc. Insula are o populatie amestecata – persi, indieni, africani, arabi. Cu siguranta vei observa impactul pe care acest fapt il are asupra partii culinare.

In Zanzibar se vorbeste swahili, o limba melodioasa si placuta. Vei vedea ca te vei intoarce cu cateva cunostinte noi legat de asta.

Daca alegi o oferta sejur exotic in Zanzibar, ai in vedere ca moneda nationala este silingul. Cu toate acestea iti poti lua si dolari la tine pentru ca ii poti folosi pentru a plati. De altfel, la restaurante ai posiblitatea de a plati si cu cardul. Desigur, trebuie sa fii constient de comisionul care se va adauga la total in acest caz.

Cum este clima in Zanzibar?

Ai posibilitatea sa vizitezi Zanzibarul in orice perioada a anului, cu toate ca de preferat este sa eviti lunile mai ploioase, cel putin daca doresti sa faci activitati in aer liber – aprilie si noiembrie ar fi perioadele cu ploi cele mai abundente.

Sunt sezoane recomandate cel de iarna, respectiv decembrie – februarie, si de vara, adica iulie – august. In functie de preferintele tale, poti alege si un sezon potrivit din punct de vedere al aglomeratiei. Daca ai planuri de vara, atunci luna septembrie este ideala pentru un concediu in Zanzibar.

Si soarele este mai domol in aceasta luna – pana in 30 de grade, chiar cu o briza placuta. De alfel ai avantajul plajelor mai aerisite, la fel fiind si in cazul restaurantelor, a barurilor.

Religia in Zanzibar

Cea mai mare parte a locuitorilor aici sunt musulmani. Asadar, tara va avea specificul religiei. Ma refer la faptul ca asemenea va fi si imbracamintea. Fetitele poarta hijab, burca este specifica femeilor si le vei intalni mai ales in moschei. Este ideal a adopta la randul tau o tinuta corespunzatoare, respctiv decenta.

Daca iti doresti cu adevarat sa ai parte de un concediu in Zanzibar, dispui de pachete turistice destul de atractive in portofoliul agentiilor de profil.

Vezi aici toate ofertele speciale de la Ikaturism si alege una pe bugetul tau. Apoi asigura-te ca ai adaugat in bagaj tot ce trebuie inainte de a pleca in vacanta mult asteptat.

Leave a Reply

Categories