Dezvoltarea personala – o noua perspectiva pentru femei?

Cand ne gandim la dezvoltare personala, unul dintre gandurile care ne trec prin minte ar putea include obtinerea unui loc de munca mai bun, dobandirea de cunostinte intr-un anumit domeniu etc. Oricare ar fi dorinta care ne conduce , aceasta nevoie de a dobandi si de a ne dezvolta abilitatile devine un obiectiv foarte personal. Vezi aici o carte pentru femei recomandata pentru femeile de toate varstele.

Sa ne confruntam cu probleme, acest lucru este important, nu numai ca ne face mai pregatiti din punct de vedere al carierei, ci si in ceea ce priveste modul in care interactionam in societate, diferite comunitati dar si in familiile noastre.

Dezvoltarea personala este o alegere si necesita ambitie si dorinta

Putem alege sa avem o viata de succes prin urmarirea resurselor, a instrumentelor si a conectarii cu indivizi cheie pentru a ne sprijini planul de dezvoltare personala. In calitate de femei, trebuie sa intelegem faptul ca focalizarea pe dezvoltarea identitatii ar putea fi cea mai buna sansa pentru dezvoltarea profesionala. Ca indivizi si agenti de schimbare trebuie sa ne dam seama ca femeile sunt relationale prin natura lor. Femeilor le pasa de cei din jur.

Femeile devin lideri, contribuitori, mentori si antreprenori mai buni cand simt ca viata lor este fundamentata si bogata in semnificatie, cand castiga incredere in cine sunt si ce ofera.
Femeile, uneori, ajung sa incetineasca procesul de dezvoltare prin comportamente dezechilibrate. Nu trebuie sa lasam nici un factor negativ sa ne influenteze propria dezvoltare.

Frica este opusul credintei. Multe dintre temerile cu care ne confruntam nu se pot manifesta niciodata in viata noastra. In actualul climat economic, ne confruntam cu nevoia de a face alegeri importante pentru viitorul nostru. Deciziile luate astazi vor avea un efect de knock-on in toate domeniile relatiilor noastre interpersonale.

Nu trebuie sa va fie teama atunci cand luati o decizie, fiti increzatoare si veti reusi. Desi, uneori, lucrurile s-ar putea sa nu mearga asa cum v-ati propus nu trebuie sa va descurajati sau sa renuntati. Concentrati-va, analizati cu atentie situatia, gasiti greselile si eliminati-le.

Concentrarea este esentiala in devoltare

Pierderea concentrarii va poate imobiliza si va va impiedica eforturile de succes in viata. Aceasta este o bariera clara in dezvoltarea personala a femeilor. Invatati cum sa va concentrati, este un pas imens spre o viata mai buna pentru dvs. si pentru cei din jur. In adevar, pentru multe dintre femei, dezvoltarea personala are sens diferit si obiective diferite. Important este ca fiecare sa-si urmareasca obiectivele si sa-si satisfaca nevoile .

Stabiliti-va obiectivele si incercati sa le indepliniti pe toate rand pe rand. Priviti evenimentele din viata de zi cu zi dintr-o noua perspectiva. Indepartati orice gand negativ din mintea dvs.

Leave a Reply

Categories