Ford Focus 3 si modul in care a cucerit lumea

Ford Focus 3, cunoscut sub numele de Focus Mk III, a debutat la 2010 din America de Nord la International Auto Show ca model al anului 2012. Masinile prezentate erau un sedan cu 4 usi si un hatchback cu 5 usi, debutand de asemenea un nou motor I4 cu injectie directa si cilindree de 2.0L.

Aceasta generatie de Focus va fi primul vehicul Ford proiectat sub conducerea CEO-ului Alan Mulally si este inclus in planul sau „One Ford”, care a avut drept scop exploatarea resurselor globale ale Ford in crearea de vehicule mai competitive, care ar putea fi vandute la nivel global in fiecare segment cu modificari minime.

Modelul hatchback a fost unul dintre cele mai vandute din Romania si astfel in prezent sunt disponibile piese auto pentru Ford Focus 3 HatchBack 1.6 TDCI la cele mai mici preturi. Inlocuirea la timp a componentelor este foarte importanta si face ca masina sa fie functionala si sa se comporte in parametri pentru foarte mult timp.

Designul a fost construit pe baza designului cinetic tipic Ford. Luminile din fata au o forma diferita. Grila trapezoidala are caracteristici triunghiulare.

In spate, lampile de pe modelul hatchback sunt pozitionate mai jos, similar cu Ford Fiesta. Ford a vrut sa faca Focus-ul mai mare, astfel incat ofera doua tipuri de console centrale: de baza este asociata cu motoarele mai mici, iar premium este disponibil pentru motoarele mai puternice.

Aceasta generatie de Focus a incorporat o cabina reproiectata, materiale schimbate si un nou sistem de entertainment.

Focusul este promovat ca o masina globala,  construita in mai multe fabrici diferite din intreaga lume, cu modificari ale liniilor de motoare si ale nivelurilor de asamblare pentru a se potrivi pietelor si reglementarilor regionale.

Alaturi de Ford Fiesta, Focusul echipat cu transmisia Ford DPS6 PowerShift a primit multe critici din cauza transmisiei care produce mici zguduiri ale masinii. Problema se este generata de ambreiajele de tip uscat asociate cu modelele pe benzina.

De la inceput au fost cel putin 6 revizuiri ale pachetelor de ambreiaj si ale modulelor de control al transmisiei. Pachetele si transmisiile mai noi sunt mai rezistente la uzura si la contaminarea cu fluide, deoarece sursa multor probleme a implicat un sigiliu instalat necorespunzator, care permitea scurgerea de fluid de transmisie pe ambreiajele uscate.

Ford sustine, de asemenea, ca exista modificari ale materialului ambreiajului pentru o performanta mai buna pe intervalele de temperatura.

Ca si in majoritatea altor piete non-europene, in SUA este prezent doar sedanul cu 4 usi si hatchback cu 5 usi. Pachetul SFE, care poate fi adaugat numai la sedan SE, cu transmisie PowerShift semiautomatica cu dublu ambreiaj, imbunatateste economia de combustibilla 40 MPG. Platforma pe care se bazeaza noul Focus este cu 25% mai puternica decat versiunea anterioara din America de Nord.

Focus a fost lansat cu o singura optiune a motorului, un motor de 2,0 litri Duratec 20 cu 4 cilindri cu injectie directa, pentru America de Nord. La jumatatea anului 2012, a fost adaugata capacitatea Flex Fuel. Motorul este un derivat al motorului de 2,0 litri cu injectie, din generatia anterioara de Focus.

In ciuda a tot ceea ce s-a spus despre ea, aceasta masina ramane in topul preferintelor romanilor.

Leave a Reply

Categories