Ingrediente nocive gasite in produsele cosmetice

Produsele cosmetice joaca un rol important in viata fiecarui om din ziua de astazi. Acestea sunt folosite cu scopul de infrumusetare sau de ingrijire corporala, insa cele mai multe dintre acestea contin o serie de ingrediente, care sunt destul de nocive pentru organismul uman.

Tocmai din acest motiv, in cele ce urmeaza, vreau sa va enumar si sa va spun cateva lucruri despre cele mai des intalnite substante nocive ce se gasesc in compozitia produselor cosmetice aflate pe piata in ziua de astazi.

Niste ingrediente care isi gasesc mai intotdeauna locul in compozitia produselor cosmetice aflate pe piata in ziua de astazi, sunt parabenii. Acestia sunt folositi sub forma de conservatori sintetici, care au rolul de a preveni aparitia mucegaiului si dezvoltarea bacteriilor si a microbilor. Insa principala problema legata de acesti parabeni este ca acestia sunt foarte usor absorbiti de piele.

Mai mult decat atat, numeroase studii au aratat de- a lungul timpului ca acestia joaca un rol destul de important in aparitia tumorilor mamare. In general, parabenii sunt substante chimice ce se folosesc in compozitia sapunurilor, a pastelor de dinti, sampoanelor, gelurilor de dus, cremelor si a deodorantelor. Exista totusi multi producatori cosmetice bio romanesti de acest gen.

Alte ingrediente care se folosesc in fabricarea produselor cosmetice poarta denumirea de coloranti sintetici. Rolul acestora este de a ajuta la infrumusetarea aspectului produselor cosmetice. Insa ceea ce foarte multi oameni nu stiu este ca acesti coloranti sintetici sunt derivati ai gudronului de petrol sau carbune si prezinta in compozitia lor saruri de metale grele, care uneori se pot depozita in piele, sub forma de toxine, ajutand astfel la aparitia iritatiilor.

In majoritatea produselor cosmetice se mai folosesc si ftalati, care reprezinta un grup de substante chimice folosite ni special pentru cresterea flexibilitatii materialor plastic.

De obicei acestia sunt utilizati in compozitia unor produse cosmetice precum lacul de unghii, parfum, lotiuni de corp si creme hidratante. Aceste substante chimice ce poarta denumirea de ftalati pot perturba functionarea sistemului endocrin si au fost asociati de catre specialisti cu cancerul de san, pentru ca se crede ca ftalatii pot provoca acest tip de cancer.

Ultimul ingredient ce se gaseste in produsele cosmetice este formaldehida, care de asemenea este considerata a fi o substanta chimica destul de nociva.

In produsele cosmetice, aceasta se foloseste ca dezinfectant si conservant, motiv pentru care este regasita in produse cosmetice precum creme, sapunuri, deodorante, oje si rimeluri. Insa specialistii sunt de parere ca formaldehida este o substanta cancerigena, putand provoca in unele cazuri cancer nazal. In plus, aceasta poate afecta ochii, pielea si plamanii.

In concluzie vreau sa va spun ca este recomandata folosirea de produse cosmetice bio. In produsele cosmetice bio niciodata nu veti gasi substantele chimice enumerate mai sus si care sunt cu adevarat nocive pentru organismul uman, ducand la aparitia unor afectiuni destul de serioase si a unor boli destul de grave.

Leave a Reply

Categories