La ce se foloseste banda dublu adeziva

Pentru un barbat care are obiceiul de a repara sau a construi singur, fara sa aiba nevoia de ajutor din partea unor specialist, este esential sa detina o trusa de scule profesionala, dar si cateva accesorii foarte importante. Unul dintre aceste accesorii este banda dublu adeziva, cu ajutorul careia se pot face mai multe procese.

Fata de banda adeziva simpla, cea dublu adeziva este mult mai eficienta, se lipeste mai bine, are o rezistenta crescuta la frecare, forfecare, temperaturi ridicate, umiditate crescute, intemperii, poate fi folosita pentru diferite montari. Nu in ultimul rand, are un aspect mai profesionist.

1. Banda buretoasa

Este folosita in principal in montarea unor panouri, bare, tevi, oglinzi sau display-uri. Se mai foloseste si in montarea agatatorilor, a unor suporti sau placute in standuri sau sali de conferinta. Banda dublu adeziva buretoasa adera foarte bine pe suprafete din plastic, pvc, sticla, lemn, policarbonat, metal sau ceramica.

2. Banda din poliester

Este folosita la lipirea la temperaturi mari a unor materiale dificile. Se mai foloseste si in industria auto pentru fixarea securizata, in carcase de plastic, a oglinzilor sau a emblemelor auto. Banda dublu adeziva din poliester se mai foloseste si pentru lipirea ornamentelor de mobilier, a hartiei, a textilelor, metalelor sau a plasticului, acolo unde este nevoie de o adezivitate buna si rezistenta in timp.

3. Banda din polipropilena

Aceasta este folosita pentru laminarea spumelor, a panourilor, a profilelor, metalului, hartiei sau a PVC-ului greu. Fixarea este durabila si imediata. Se mai foloseste si ca mediu auto adeziv pentru suporturi, semne, display-uri, ornamente si profile, dar si pentru spume inchise celular. Acest tip de banda se utilizeaza mai ales in industria aparatelor de racit.

In concluzie, banda dublu adeziva nu ar trebui sa lipseasca din atelierul unui mester, care are o inclinatie catre constructii si reparatii.

Leave a Reply

Categories