MacBook Air 2018 la ceas aniversar

Primul MacBook Air a fost lansat în 2008, astfel ca anul acesta implineste 10 ani, aniversare pe care dorim sa o marcam si pe blog acasagsm. Apple au marcat-o si ei prin lansarea unui nou model, adaptat vremurilor moderne.

Primul MacBook Air a fost revoluționar la vremea sa nu atat prin hardware cat prin design. Acesta era mult mai elegant si mai portabil decat orice altceva exista pe piata la momentul respectiv.

Macbook Air a lansat trend-ul laptopurilor subtiri, pe care restul producatorilor din bransa nu au putut sa-l ignore, schimband astfel piata radical.

Ce a adus nou noul model? Este mai mic si ceva mai usor decat precedentul, avand doar 1,25 kg. Asta il face si mai portabil, ba chiar mai apropiat de ideea de iPad decat de cea de laptop clasic. O alta diferenta este ca logo-ul Apple nu mai este luminat atunci cand laptopul este aprins.

Noul ecran este un Retin-A cu margini mai mici, pad-ul este mai mare, tastatura este de tip butterfly de a treia generatie iar pentru securitate s-a adaugat un buton touch ID. Pe lateralul tastaturii sunt amplasate difuzoarele, iar in materie de conectivitate Apple a mizat pe simplitate. Noul Mac vine cu doar doua porturi USB-C si o mufa pentru casti.

Laptopul este disponibil în doar trei culori: space grey, silver și gold, la fel ca iPhone-ul cu care este contemporan. Aluminiul este solid dupa cum ne-a obisnuit Apple de-a lungul anilor, laptopul fiind unul robust. Noul Macbook Air nu este cu mult mai subtire decat modelele precedente, pastrand insa aceeasi linie slim care l-a consacrat.

Concret, grosimea device-ului este de 1,56 cm. Ecranul are o rezoluție de 2560 x 1600 de pixeli ceea ce il face potrivit atât pentru munca de zi cu zi, editare foto si video, filme, jocuri sau orice alta forma de entertainment. Nu este cel mai luminos ecran, dar luminozitatea de 300 de niți este suficienta pentru majoritatea activitatilor cotidiene alte utilizatorilor.

In materie de specificatii, noul laptop se poate lauda cu un procesor dual-core i5 din seria Y suficient de silentios cat sa nu deranjeze utilizatorii in majoritatea timpului, 8 GB de RAM și 128 GB memorie interna. Pretul variaza intre 6500 si 7500 de RON in functie de versiunea aleasa.

Bateria rezista aproximativ opt-nouă ore in conditii de utilizare intensa, si poate rezista chiar mai mult de atat la o folosire mai lejera. Acest lucru nu ar trebui sa surpinda pe nimeni, fiind unul dintre principale avantaje ale Mac-ului de-a lungul timpului.

Trackpadul este excelent și cel mai probabil este cel mai performant de pe piata. Ba chiar am putea spune ca utilizatorii s-ar putea descurca doar cu ajutorul lui, fara sa simta nevoia unui mouse. Pe de altă parte, tastatura nu este la fel de performanta, tastele nefiind suficient de moi.

Laptopul vine cu OS Mojave, cea mai noua versiune OS a celor de la Apple. Totuși, spre deosebire de predecesorul sau, care nu prea aveau competite serioasa, noul Air va avea de dus o lupta grea cu laptopuri la fel de slim și performante ce au drept sistem de operare Microsoft Windows si sunt mult mai ieftine decat acesta.

Leave a Reply

Categories