Probleme intampinate in campaniile SEO

Strategia SEO, aplicata pe termen lung unui site, nu poate da decat rezultate bune, daca este facuta corect. Daca esti interesat de optimizare seo Bucuresti, cele mai bune informatii pot fi gasite pe Smartseopack.com.

Cu toate astea, multi marketeri sau proprietari de site-uri nu au rabdare si ar dori sa vada rezultate imediate. Nu vrem sa va dezamagim, dar trebuie sa va spunem adevarul: rezultatele in SEO nu se vad imediat, asta nu s-a intamplat niciodata. Dureaza in general cel putin 2-3 luni pana veti incepe sa vedeti anumite rezultate benefice din punct de vedere al optimizarilor. Rabdarea este o virtute, nu renuntati la ea prea repede!

Poate dura cateva luni pana ce veti observa anumite imbunatatiri in eforturile voastre SEO. Exista un motiv in acest sens, pentru care cei care fac seo incurajeaza colaborari de cel putin 4-6 luni, pentru ca numai dupa o astfel de perioada puteti observa anumite rezultate.

De asemenea, Google isi doreste sa vada ca link-urile tale sunt viabile, ca sunt acolo pentru a ramane. Vor sa vada stabilitate si longevitate, deoarece aceste 2 atribute dau o imagine clara despre credibilitatea generala a site-ului. Daca Google va observa ca site-ul tau este unul serios, va acorda un ranking bun, dar trebuie sa treaca ceva timp pentru asta.

Trebuie sa ai asteptari rezonabile.

Scopurile tale, fundatia intregii campanii SEO, pot fi diferite, in functie de ceea ce doresti tu de la o astfel de campanie. De aceea exista si mai multe tipuri de strategii seo. Incerci sa-ti evidentiezi mai bine brandul? Vrei sa cresti traficul pe site sau sa imbunatatesti rata de conversie?

Vrei ca toate aceste lucruri sa fie imbunatatite dupa o campanie SEO? Deciziile tale in ceea ce priveste strategia SEO depind de raspunsurile la intrebarile de mai sus. Setarea unor scopuri nerealiste va duce invariabil la frustrari si rezultate proaste, asa ca scopurile tale trebuie sa fie in primul rand rezonabile si realiste.

De exemplu, daca esti in concurenta pe un cuvant cheie foarte folosit, este o asteptare nerealista sa iti doresti primul loc in Google. Iti poti dori in schimb, o pozitie pe prima pagina a motorului de cautare. Aceasta ar fi o asteptare realista.

Etapele actiunii:

  • Seteaza-ti scopuri realiste, bazate pe criterii relevante pentru website-ul tau.
  • Seteaza-ti scopurile atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Efectueaza audit-uri seo periodice, care sa scoata in evidenta problemele aparute intre timp, pentru a stii ce poti face, cat mai rapid, pentru a remedia situatia.

Singurul lucru cert atunci cand vine vorba de SEO, este schimbarea continua. Algoritmii motoarelor de cautare se schimba tot timpul, la fel se schimba si strategiile seo. Competitia, practicile si tehnicile de optimizare, preferintele utilizatorilor, se schimba si ele.

De aceea, nu te poti astepta intotdeauna ca lucrurile sa mearga exact asa cum ai planuit tu. Pentru a avea rezultate cat de cat sustinute si constante, trebuie sa ai o echipa seo cu experienta, care sa lucreze la optimizarea prezentei tale online (a website-ului tau).

Leave a Reply

Categories