Sedentarismul

Raportul dintre activitatea fizica si timpul petrecut la televizor, dupa cum spuneam si mai sus, este de cel putin doua ore de miscare la cel mult doua ore de stat la televizor. Activitatea fizica este cel mai puternic vasodilatator, deoarece creste nivelul de oxigenare a inimii si, in acelasi timp, reduce tensiunea arteriala.
Prin urmare, nu neglijati programul copilului dumneavoastra, chiar daca aveti foarte multe activitati si va este greu sa mergeti cu el prin parc sau sa va plimbati cu bicicletele. In plus, nici dumneavoastra nu va face prea bine nici sedentarismul, nici orele in care stati concentrat  si stresat. Pentru a ramane sanatoasa, toata lumea are nevoie de miscare, iar cat timp aceasta este practicata in mod regulat, este si mai benefica.
Este recomandatat sa va invatati copilul de mic sa imbine activitatile intelectuale cu cele fizice, astfel incat sa isi formeze o gandire sanatoasa in ceea ce priveste stilul sau de viata, pentru ca mai tarziu veti vedea ca va pune in practica fara sa isi dea seama, tot ce i-ati insuflat in copilarie.
Si nu in ultimul rand, invatati copilul sa se joace, aceasta este cea mai placuta activitate fizica, de care ar trebui sa isi mai aminteasca din cand in cand si adultii.

Leave a Reply

Categories