Stilul industrial, o preferinta actuala ce infrumuseteaza locuintele romanilor

Ceea ce candva se folosea pentru a amenaja spatii mai putin importante, respectiv mai putin vizibile, astazi a devenit un trend cuceritor. Amploarea pe care a luat-o stilul industrial este de proportii, fiind preferat astazi pentru amenajarea locuintei.

Vine cu avantajul ca poate fi aplicat cu succes in livinguri, dormitoare,  bai, holuri, bucatarii, etc. Practic se potriveste in orice incapere si cu atat mai potrivit este cu cat astazi exista tot felul de compartimentari ale spatiilor.

Caracteristicile stilului industrial

In cazul acestuia, numarul de pereti despartilori este unul mai restrans. De obicei peretii au un aspect nefinisat, pastrand un ton utilitar al amenanjarilor de genul betonului sau caramidei chiar. Caramida apartenta de altfel este o tendinta care pare sa intereseze la scara larga, iar tapetul este de asemenea nelipsit.

In ceea ce priveste elementele decorative si mobilierul specific locuintelor amenjate in stil industrial, acestea ar putea parea reci la prima vedere, insa in esenta completeaza cu succes spatiile. Metalele sunt nelipsite in cazul mobilei. Vei intalni masute de cafea cu aspect de cupru, de fier forat, elemente din lemn cu aspect uzat. Unii prefera reconditionarea pieselor de mobilier vechi, pe cand altii se orienteaza dupa solutii moderne precum cele propuse pe DivaHome.ro. Iti poti face o idee buna despre cum se prezinta masutele speciale pentru servit cafeaua in cazul stilului industrial si poti comanda de altfel modelul preferat.

Multi prefera variantele cu forma robusta, de preferat care nu sunt incarcate decorativ. Expunerea structurilor metalice este un trend in acest sens, o caracteristica predominanta. In locuintele decorate in stil industrial ai toate sansele sa ai tevi si conducte, lasate la vedere, fara a fi ceva neobisnuit.

Exista o limitare pe care trebuie sa o mentionez cu privire la stilul industrial si anume paleta cromatica. Practic vizeaza un numar restrans de culori, mai exact predomina tonurile calde si versatile. Vei intalni griul in nuante variate, negru, nuante de bej, precum si lemnul natur.

Un aspect cu totul aparte stilului industrial il va da intotdeauna iluminatul. Tamplaria contrastanta specifica acestuia va fi pusa cu succes in evidenta atunci cand iluminatul este gandit bine.  Si in cazul acestuia sunt preferate acele corpuri care au la baza metalul, ce utilizeaza lumina calda. Putem spune ca becurile decorative cu filament sunt vedete la acest capitol. Despre ele vei observa si tu ca trimit cu gandul la epoca in care a debutat acest stil.

Artificiile de decorare pe care le ai la dispozitie in ceea ce priveste acest stil indragit astazi sunt numeroase. In functie de incaperea pe care vrei sa o amenajezi, dispui de tot felul de sfaturi in mediul online. Spre exemplu, in alegerea pieselor de mobilier se va urmari predominant confortul si functionalitatea, preferintele fiind pentru modelele masive.

Preferintele pentru vopseaua care imita betonul sunt tot mai accentuate, dar si alte astfel de tendinte cuceresc stilul industrial astazi. E tipul de stil in care micile detalii pot face marile diferente, iar piese de mobilier minimaliste precum o masuta de cafea poate schimba complet imaginea locuintei. Descopera in acest sens solutii pe DivaHome.ro si decoreaza o casa de poveste.

Leave a Reply

Categories