Tichetele de vacanta pot aduce stabilitate si eficienta in cadrul unei companii

Foarte multi angajatori isi recompenseaza angajatii pentru munca depusa si pentru interesul dat la locul de munca prin oferirea primelor de vacanta, stimulandu-i astfel sa depuna efortul necesar in continuare pentru buna functionare a firmei. Incepand cu anul trecut, patronii au varianta de le oferi tichete de vacanta in locul acestor prime.

Aceste tichete sunt o alternativa mult mai eficienta deoarece sunt deductibile si scutite de taxe si de impozite atat pentru angajator cat si pentru salariat. Valoarea lor poate fi de maxim 7500 lei, respectiv valoarea a 6 salarii medii brute pe tara.

Cu aceste tichete de vacanta salariatii pot cumpara pachete turistice complete la pensiuni, hoteluri, baze de tratament cu conditia sa fie pe teritoriul tarii noastre si sa fie parteneri afiliati ai acestor tichete.

Foarte multe agentii de turism au o oferta foarte mare si variata pentru posesorii de tichete sau vouchere de vacanta, au lista completa de hoteluri si pensiuni si in plus ofera reduceri si pachete promotionale. Dezavantajul acestor vouchere este ca nu pot fi folosite in afara tarii, in conditiile in care de la an la an tot mai multi romani opteaza pentru petrecerea concediilor pe plajele din Bulgaria, Grecia, Turcia.

Aparitia acestor tichete de vacanta poate incuraja mai multi angajatori sa le ofere salariatilor companiei pentru ca, costurilor firmei scad cu pana la 40% fata de oferirea unei prime de concediu. Si in plus un angajat multumit inseamna mai multa eficienta, motivatie si productivitate la nivelul societatii.

Posesorii de aceste vouchere au posibilitatea sa petreaca mai mult timp cu familia, sa se bucure de o vacanta la mare sau la munte, in functie de preferintele fiecaruia, si se vor intoarce la locul de munca mult mai relaxati si pregatiti de lucru. In acest fel, in timp, in firmele din Romania vor creste stabilitatea si eficienta la nivelul societatii.

Leave a Reply

Categories