Uleiurile esențiale – porția de relaxare din zilele mohorâte de toamnă

Mirosul influențează starea de spirit prin stimularea mai multor hormoni. Uleiurile esențiale și aromaterapia sunt destinate să reducă stresul acumulat în timpul zilei și să readucă starea de bine.

Toamna s-a instalat și deja astenia își face simțită prezența. Simptomele de oboseală accentuată și apatie îngreunează orice activitate. Este timpul pentru o porție de relaxare. Aromaterapia nu este o fiță. Beneficiile aromaterapiei sunt recunoscute din cele mai vechi timpuri.

Uleiurile esențiale au fost utilizate încă din antichitate pentru îngrijirea pielii, vindecare și alte ritualuri ce erau considerate mistice. De această comoară a naturii beneficiau doar persoanele de viță nobilă. Astăzi, aceste elixire se regăsesc în magazine cu profil naturist și sunt utilizate într-o varietate de scopuri.

Înainte să achiziționezi aceste sticluțe miraculoase care îți aduc o stare de liniște, este indicat să știi că fiecare firmă de astfel de produse alocă o anumită concentrație de substanță activă. Acest lucru definește prin urmare calitatea produsului. Un punct de reper ce se remarcă pe această nișă este NaturaFresh.

În ceea ce privește uleiurile esențiale și nu numai, catalogul magazinului specificat este alcătuit dintr-o gamă variată de produse. Cum toamna este momentul ideal pentru îmbunătățirea stării de bine, în cele ce urmează vor fi prezentate alte câteva efecte ale uleiurilor esențiale pe care să le iei în considerare atunci când îți creezi oaza de liniște.

Calmează natural starea de agitație psihică

Uleiurile de lămâie și de lavandă sunt unele dintre cele mai cunoscute. Acestea au devenit populare nu doar pentru faptul că emană un miros îmbietor. Aromele puternice trezesc amintiri plăcute și declanșează sentimente de iubire.

Câteva picături adăugate în baia fiebinte, cu siguranță sunt o soluție optimă de relaxare a mușchilor după o zi friguroasă de toamnă. Pentru ca efectul să fie dus la superlativ poți să stropești câteva picături și pe pernă.

Proprietăți antimicrobiene

Toamna se identifică prin multe răceli. Acestea sunt cauzate în general de virusuri și microbi care se activează în condiții de temperaturi scăzute. Un arsenal de uleiuri esentiale bio îți va asigura protecția de care ai nevoie în special dacă utilizezi mijloacele de transport în comun.

Modalitățile de aplicare sunt variate. Poți să îți aplici câteva picături pe gulerul hainei sau să îți împrospătezi încheieturile. Uleiurile ce au un efect puternic antibacterian sunt: uleiurile de eucalipt, scorțișoară, lavandă,etc. Pe acestea le găsești în portofoliul NaturaFresh în variante diverse. Tot pentru un plus de parfum, cei de la NaturaFresh recomandă aplicarea unei ape florale bio.

Mai mult decât atât, o dezinfectare eficientă a hainelor este recomandată. Astfel poți să pui câteva picături în mașina de spălat alături de balsam.

Curăță și dezinfectează căile respiratorii

Chiar dacă nu esti răcit/ă, toamna variațiile de temperatură pot solicita căile respiratorii. În timp ce desfundă sinusurile, aromele uleiurilor esențiale dezinfectează tractul respirator. Pentru a beneficia de un plus de relaxare așează un bol cu apă pe calorifer și pune în el câteva picături de ulei de eucalipt.

Experimentează stările de spirit provocate de aromaterapie. Vizualizează portofoliul magazinului de produse bio menționat mai sus, pe naturafresh.ro și alege produsele care îți aduc relaxarea ideală în acest anotimp de tranziție. O stare de bine îți va permite să te bucuri din plin de toate frumusețile toamnei.

Leave a Reply

Categories