Ventilatoarele

Desi casele pot fi proiectate sa se auto-ventileze, acest proces depinde de conditiile climatice locale si vant, protectia zidurilor inalte si a copacilor, aspecte care nu sunt controlabile. Deci, alegerea practica pentru multi este ventilatia mecanica.
De ce sa nu deschizi doar ferestrele? In unele climate foarte usoare, aceasta ar putea fi o strategie buna. Dar, in cele mai multe locuri, incercand sa asiguri schimbul de aer adecvat vei invinge intentia de economisire a energiei gandite odata cu etanseizarea si sigilarea cladirilor.
Costul energiei de evacuare sau a ventilatiei naturale fata de ventilatia de recuperare a energiei poate fi usor demonstrat. O casa de 250 de metri patrati, cu conditii de interior de 20 de grade celsius si 40% umiditate relativa, in conditii atmosferice exterioare de 10 grade celsius si 50% umiditate relativa, ventilata cu 120 de metri cubi pe minut, va economisi o groaza de caldura pe care altfel a-i fi pierdut-o incercand sa reincalzesti aerul din casa prin deschiderea ferestrelor si aerisirea in mod tradtional.
Acest schimb de aer, adesea mentionat ca ventilatoare de recuperare a caldurii, trage aerul proaspat din exterior pentru a inlocui aerul statut din casa ta. Pentru a face acest lucru, aerul rece exterior rece este tras printr-un schimbator de caldura pentru a fi incalzit inainte de a fi pus in intreaga casa prin reteaua de conducte. Acest lucru economiseste bani pe costurile de incalzire. Aerul statut este deja cald, asa ca temperatura din interior nu sufera niciun fel de modificari.

Leave a Reply

Categories